Keinohrhase und Zweiohrküken

Een eerste blik op de schattige kinderboekverfilming uit Duitsland.

Inglourious Basterds-acteur Til Schweiger werkt aan een verfilming van Keinohrhase und Zweiohrküken (Rabbit without Ears and Two-Eared Chick), een kinderboek dat hij samen met illustrator Klaus Baumgart maakte. De twee dieren met een hoge aaibaarheidsfactor verschenen oorspronkelijk als knuffels in Schweigers liveactionfilms Keinohrhasen en de opvolger Zweiohrküken.

De nieuwe animatiefilm mikt op een jonge doelgroep en draait om een haas zonder oren die op een dag een vreemd ei voor zijn deur vindt. Uit het ei komt een kuiken met twee oren en vanaf dan beleven de grappige dieren samen enkele avonturen waardoor er een mooie vriendschap tussen de twee ontstaat.

Naast een ietwat kale teaserposter is ook een eerste afbeelding verschenen die een blik werpt op de komische knuffels. De karakters doen een beetje denken aan Hop van Illumination, al gaat het natuurlijk om dezelfde dieren – maar dan met of zonder oren. De geanimeerde familiefilm wordt met de computer gemaakt bij Rothkirch/Cartoon-Film, de Duitse studio achter films zoals Laura’s Ster en De Kleine IJsbeer.

Schweiger regisseert de prent samen met Thilo Graf Rothkirch (oprichter van de studio) en het duo buigt zich ook over het script. Warner Brothers brengt het resultaat op 26 september 2013 naar de Duitse bioscoopzalen.

(Poster via Animationsfilme)

Lees ook:Til Schweiger springt van nazi naar animatie
Lees ook:Pettson & Findus trailer
Lees ook:Eerste blik op The Gruffalo’s Child
Lees ook:Avontuurlijke kalkoenen in Turkeys
Lees ook:Stoere Biker Mice-film in de maak

3 reacties op “Keinohrhase und Zweiohrküken

 1. TAZ

  hopelijk komt ie ook in het engelstalig met nederlandse ondertiteling.
  het plaatje ziet er in ieder al leuk uit.
  wel jammer dat ie pas in september verschijnt anders was het een leuke film geweest voor dit jaar pasen maar dat geeft op zich niet zo veel.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Max

  Ziet er goed uit, ik hoop ook op Engelse versie.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hansje

  Ziet er uit als een aardige ‘vertaling’ van de boekillustraties naar 3D. Ben benieuwd… Dat Warner Brothers de film wil uitbrengen stemt in ieder geval hoopvol.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.