Pettson & Findus trailer

Findus

Eerste beelden uit de nieuwe adaptatie van de bekende kinderboeken.

FindusIn 2010 schreven we voor het eerst over de geplande bioscoopfilm van Pettson & Findus en vandaag is eindelijk de eerste trailer opgedoken. Het bekende duo uit de prachtige kinderboeken van de Zweedse auteur Sven Nordqvist was eerder al te zien in tekenfilms, toneelstukken en een tv-serie, maar krijgt nu een adaptatie gemaakt met modernere 3D-technieken.

Het verhaal draait om Pettson, een oude man die alleen woont in een boerderij op het Zweedse platteland. Aan zijn eenzaamheid komt een einde wanneer buurvrouw Beda hem een kartonnen doos geeft met daarin de jonge kitten Findus. De twee blijken met elkaar te kunnen praten en worden de beste vrienden.

Pettson & Findus – Little Nuisance, Big Adventure wordt gemaakt met een combinatie van live action en computeranimatie. Voor de film werd een boerderij gebouwd in de MMC Studios in Keulen, waar de opnames met de acteurs werden gemaakt (zie onderstaande foto’s). Nadien was het aan de animators om de digitale kat op een geloofwaardige manier in de beelden te plaatsen.

Onderaan vind je de Duitse trailer met de eerste bewegende beelden uit de prent die daar Pettersson & Findus – Kleiner Quälgeist, große Freundschaft heet. De familiefilm wordt geregisseerd door Ali Samadi Ahadi en is een Duitse coproductie van Tradewind Pictures, Network Movie en Senator Film. De animatie- en specialeffecsstudio Pixomondo (met onder meer een afdeling in Frankfurt) ontfermde zich over de geanimeerde kat die gek is op pannenkoekentaart.

Het resultaat wordt in maart 2014 in de Duitse zalen verwacht.

Duitse trailer Petterson & Findus

Foto’s opnames Petterson & Findus

Lees ook:Pettson en Findus krijgen levensechte make-over
Lees ook:Nieuwe Paddington-trailer
Lees ook:Lindgren-boek krijgt serie
Lees ook:Opnames Shaun-film gestart
Lees ook:Bee Movie Buzzz II: Das Honigkomplott

2 reacties op “Pettson & Findus trailer

  1. TAZ

    op zich ziet de trailer er wat matig uit.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tom

    Ik vind het er wel sympathiek uitzien eigenlijk. Goed, de kat is niet zó maar dat is ook lastig en in combinatie met de studio-setting past het wel bij de serie denk ik.

    Kan een aardige guillty pleasure zijn voor de zondagochtend.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.