Pettson en Findus krijgen levensechte make-over

Het geliefde duo Pettson en Findus, bekend uit de vele boeken en tekenfilms, krijgt een eigentijdse liveactionfilm gecombineerd met computeranimatie.

Pettson & Findus zijn de hoofdpersonages uit de prachtige kinderboeken van de Zweedse auteur Sven Nordqvist. Sinds 1985 verscheen het duo in negen boeken, waarvan over de hele wereld miljoenen exemplaren werden verkocht. De hartverwarmende verhaaltjes werden ondertussen in meer dan veertig talen uitgegeven. Maar zoals dat de laatste tijd nu eenmaal gaat, krijgen steeds meer jeugdhelden een levensechte adaptatie. Iedereen moet eraan geloven, zowel personages uit kinderboeken, strips als tekenfilms.

Wat met de Chipmunks, Yogi Bear en de Smurfen gebeurde, overkomt straks ook het populaire duo Pettson & Findus. De film wordt een liveactionprent, al wordt Findus wel met de computer geanimeerd. De verhalen draaien steeds om Pettson, een al wat oudere man , en Findus, een speelse kater en de trouwe vriend van Pettson. Samen wonen ze in een boerderijtje en beleven ze de leukste avonturen. Het duo was eerder al te zien in vier tekenfilms en een, eveneens handgetekende, televisieserie.

Thomas Springer buigt zich over het script en Ali Samadi Ahadi wordt de regisseur. De productie is in handen van Tradewind Pictures en het project krijgt onder meer de steun van de Duitse filmstichtingen NRW en MDM.

De tekenfilms waren een mooie en vooral respectvolle aanvulling op de prachtige illustraties in de boeken. Of deze hippe liveactionversie erin slaagt om de magie uit de boeken naar het bioscoopscherm om te zetten, is zeer de vraag…

Nederlandstalige trailer voor Pettson en Findus: Vergetelingetjes

(Via Variety)

Lees ook:Pettson & Findus trailer
Lees ook:Donkere trailer voor The Green Wave
Lees ook:Eigen tv-serie voor Arthur and the Minimoys
Lees ook:Trailer: Geanimeerde hekserij uit België
Lees ook:Underpants-film vindt stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.