Donkere trailer voor The Green Wave

Bekijk enkele afbeeldingen en de trailer voor The Green Wave, een geanimeerde documentaire over de revolutie in Iran. Een verhaal over hoop, angst en moed.

Ali Samadi Ahadi begint straks aan de nieuwe (en vast veel vrolijkere) bioscoopfilm met Pettson & Findus, maar eerder regisseerde hij The Green Wave: een geanimeerde documentaire die vorig jaar werd vertoond op het International Documentary Film Festival in Amsterdam (IDFA 2010).

Groen is niet alleen de kleur van hoop, maar ook de traditionele kleur van de islam. De golf  in de titel verwijst dan weer naar de Green Movement, de campagne van de Iraanse kandidaat-president Mousavi. In juni 2009 had het land weer hoop op een betere toekomst, maar het was de veel conservatievere kandidaat Ahmadinejad die de verkiezeingen won. Tegen in alle verwachtingen in, wat al snel leidde tot geruchten over stemvervalsing. Mensen trokken massaal de straat op, alleen maar om met geweld weer uit elkaar gedreven te worden.

The Green Wave heeft wat van een collage omdat hij bestaat uit een verzameling van honderden reacties op Facebook, Twitter, blogs en de vele video’s die opdoken op het internet. Hoop, nieuwsgierigheid, angst en moed om te blijven vechten. Al die gevoelens, het ene al pijnlijker dan het andere, werden geïllustreerd en achteraf in een animatiefilm gegoten. Het resultaat is dus veeleer een motion comic dan een traditionele tekenfilm.

De film is een productie van Dreamer Joint Venture, werd geschreven door regisseur Ahadi en bevat tonnen illustraties van Ali Reza Darvish. Mensen die – volgens een bericht op de website – het land nu niet meer in mogen.

Meer informatie vind je op www.thegreenwave-film.com.

Trailer voor The Green Wave

Afbeeldingen uit The Green Wave (klik voor hoge resolutie)

Lees ook:Leuke videoclip voor Boss Wave
Lees ook:Bij Disney tekenen ze weer…
Lees ook:Eerste trailer voor Green Lantern: Emerald Knights
Lees ook:Eerste clip uit nieuwe Green Lantern-serie
Lees ook:Eerste trailer voor Green Days

Eén reactie op “Donkere trailer voor The Green Wave

  1. Joop

    Donkere trailer?ik vind het wel meevallen, misschien ligt het aan je beeldscherm…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.