Joann Sfar regisseert Little Vampire

Joann Sfar, de stripmaker en regisseur die dit jaar op Annecy de prijs voor Beste Animatiefilm won met The Rabbi’s Cat, werkt aan een nieuwe vampierenfilm.

Little Vampire wordt een Engels gesproken 3D-animatiefilm die gebaseerd is op Little Vampire Goes to School, een graphic novel van Joann Sfar. Hij schrijft zelf het script voor de animatiefilm, die hij eveneens zal regisseren. Inspiratie voor zijn werk vond Sfar zowel bij horrorfilms van Roger Corman als de Peanuts-strips. Het resultaat zou zowel kinderen als volwassenen aanspreken.

Het verhaal draait om een kleine vampier die opgroeit in een huis met volwassen spoken en oude monsters. Hij vindt vliegen, in een vleermuis, rat of wolf veranderen en meisjes in hun nek bijten niet uitdagend genoeg. Hij wil naar school, om er vrienden te worden met andere kinderen. Helaas lopen die ’s nachts niet rond. Wanneer hij echter het huiswerk maakt van Michael, een jonge wees die problemen heeft met wiskunde, raakt hij bevriend met het eenzame mensenkind.

De film, die met de computer wordt gemaakt, is een Franse coproductie van StudioCanal en Autochenille. John Carls (Rango) en Antoine Delesvaux (met wie Sfar The Rabbi’s Cat regisseerde) zijn als producenten bij het project betrokken. Aan de oppervlakte lijkt Little Vampire een kinderfilm, maar in het verhaal worden moeilijke thema’s niet uit de weg gegaan. Bewijs daarvan is het onderstaande plaatje waarin de weesjongen uitlegt waarom hij niet in God gelooft.

De nieuwe animatiefilm wordt eind 2013 verwacht.

(Via Variety)

Lees ook:Knappe afbeeldingen uit The Rabbi’s Cat
Lees ook:Leuke making-of van The Rabbi’s Cat
Lees ook:De Kat van de Rabbijn is beste Franse animatie 2012
Lees ook:Poster en afbeeldingen uit The Rabbi’s Cat
Lees ook:Nieuwe plaatjes uit The Rabbi’s Cat

Eén reactie op “Joann Sfar regisseert Little Vampire

  1. peter

    goed verhaal ik kijk er al naar uit

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.