Plaatjes uit Couleur de Peau: Miel

Bekijk een handvol afbeeldingen uit de nieuwe animatiefilm.

Couleur de Peau: Miel (letterlijk Huidskleur: Honing) is de nieuwe Franse titel van de film die naar de Engelse titel Approved for Adoption luistert (zie teaser). De prent is het geanimeerde levensverhaal van een man die terugdenkt aan zijn kindertijd. Als jonge wees werd hij uit Zuid-Korea geadopteerd en belandde hij in België.

Op 42-jarige leeftijd ging de man, inmiddels een cartoonist, op zoek naar zijn roots. De reis werd niet alleen een zoektocht naar zijn biologische ouders, maar ook een verzoening met zijn gemengde gevoelens over zijn geschiedenis. Alle herinneringen die opborrelden werden opgetekend en uitgeschreven.

Dat alles werd uitgegeven in de strip Couleur de Peau: Miel, waarvan nu ook een gelijknamige film verschijnt. De regie is in handen van Jung, de maker en hoofdpersoon van dit verhaal, en Laurent Boileau. Een klein stuk van de film (de reis) bestaat uit levensechte beelden, de rest bestaat uit animatie. De film is een coproductie van Mosaïque Films (Frankrijk) en Artemis (België) en wordt in de Belgische (en Nederlandse?) zalen verdeeld door distributeur Cinéart.

In de Franse bioscoopzalen wordt de film alvast verwacht op 6 juni 2012. Meer informatie over de honingkleurige film vind je op deze blog.

Afbeeldingen uit Couleur de Peau: Miel (klik voor hoge resolutie)

(Via Gebeka, Cinéart, Animafilms)

Lees ook:Eerste clip uit Approved for Adoption
Lees ook:Eerste teaser voor Approved for Adoption
Lees ook:Nieuwe trailer Tante Hilda
Lees ook:Nieuwe Paddington-trailer
Lees ook:Knappe plaatjes uit tekenfilm Zarafa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.