Nieuwe blik op Obelix in 3D

Een vers plaatje uit de geanimeerde Asterix-stripverfilming.

Zoals we eerder schreven, wordt er voor het eerst een 3D-animatiefilm gemaakt van de strip Asterix en de Romeinse Lusthof. De film, die Asterix: The Land of the Gods heet, wordt geregisseerd door Louis Clichy (een voormalig Pixaranimator), naar een script van Alexandre Astier.

Oorspronkelijk zou de stripverfilming bij Mac Guff worden gemaakt, maar die studio werd gekocht door Illumination (The Lorax) om nieuwe animatiefilms zoals Despicable Me 2 te creëren. Nu is de prent bij Mikros Image beland. Dat is een grote Franse postproductiestudio (opgericht in 1985) die zich al jarenlang over animaties en visual effects ontfermt voor speelfilms en commercials.

Voor de korte animatiefilm Logorama werd de studio in 2010 met een Oscar bekroond. Naast Parijs heeft Mikros ook dochterstudio’s in Brussel, Luik en Montréal. Sinds kort wil de studio zich ook op avondvullende animatiefilms werpen (elke 18 à 20 maanden zou er aan een nieuwe film moeten worden gewerkt). De Asterix-prent wordt alvast de eerste animatiefilm uit het rijtje.

Momenteel zit de film nog in de preproductiefase, maar in september 2012 moeten een hondertal animators aan de slag gaan om de strippersonages in digitale vorm tot leven te brengen. Dat zal zo’n twee jaar duren. Het resultaat wordt verwacht in 2014.

Vorig jaar verschenen eerder al drie promotieplaatjes voor de film.

(Via 3DVF)

Lees ook:Nieuwe plaatjes van Asterix en Obelix in 3D
Lees ook:Allereerste blik op Asterix in 3D
Lees ook:DreamWorks sluit PDI-studio
Lees ook:Asterix krijgt zijn eerste animatiefilm in 3D
Lees ook:Asterix en de Vikingen

6 reacties op “Nieuwe blik op Obelix in 3D

 1. peter

  ziet er mooi uit

    /   Beantwoorden  / 
 2. jospin

  Zo zie je maar weer dat ook deze karakters gewoon 2d moeten blijven!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik Butter

   Opzich ben ik ook tegen het klasieke karakters in 3d maken gedoe, maar dit ziet er al een stuk beter uit dan Yogi Bear, The Smurfs en die nieuwe marsupilami dinges

     /   Beantwoorden  / 
 3. TAZ

  dat plaatje ziet er heel erg mooi uit vindt.
  een film om naar uit te kijken dus.

    /   Beantwoorden  / 
 4. poppie

  ben altijd fan van asterix geweesf en ik ben benieuwd of ze hier net zo leuk zijn als in 2D dit jaar komt er eerst een 4de live action film

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hans W.

  Altijd leuker (en meer cartoony) dan de live-action verfilmingen. Kijk ernaar uit. En ziet er inderdaad een stuk beter uit dan Yogi Bear.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.