Peur(s) du Noir opent Anima 2008 te Brussel

Anima, het bekende Brusselse animatiefestival is alweer aan zijn 27ste editie toe. Het festival loopt dit jaar van 1 tot 9 februari en de veelbelovende animatiefilm Peur(s) du Noir (in het Engels Fear(s) of the Dark) zal het festival openen. Verschillende betrokken kunstenaars zullen op de première aanwezig zijn en er wordt bovendien een hele tentoonstelling aan gewijd. Ten slotte leert een Futuranima-sessie je meer over het sound design van Peur(s) du Noir.

Tal van films, kortfilms en interessante activiteiten staan op het programma:

“Meer dan 200 onuitgegeven kortfilms, 13 nieuwe langspeelfilms, retrospectieven (Pes, Rosto, de Fleischers, Europalia, SIGGRAPH, de Cartoon d’Or, de jonge Duitse animatie, Polen, …), tentoonstellingen over Peur(s) du noir en Max & Co, filmlessen, workshops, evenementen als de Animeernacht, de professionele Futuranimadagen, talrijke internationale gasten en de typische Animasfeer.

Voor het eerst bevat de competitie ook een sectie voor videoclips en voor reclamefilms. De nieuwe animatiefilms van eigen bodem krijgen zowel een competitie als een panorama. Anima heeft antennes in Gent, Luik, Charleroi en Bergen. In andere steden, zoals Kortrijk, Leuven, Genk, Hasselt en Namen is er een voorstelling van de beste films van de afgelopen editie.” (Bron: Anima)

Tickets kosten 7€ voor volwassenen. Het volledige programma en meer vind je hier

Lees ook:
- Tot zesmaal angst in Peur(s) du Noir 

Lees ook:Peur(s) du Noir komt naar Amsterdam
Lees ook:Prijsvraag: win tickets voor het Anima festival te Brussel!
Lees ook:Tot zesmaal angst voor het donker in Peur(s) du Noir
Lees ook:Hoogtepunten Anima 2009 bekend
Lees ook:3 dagen animatie op het KLIK! Animatie Festival

7 reacties op “Peur(s) du Noir opent Anima 2008 te Brussel

  1. esteban

    Talloze titels interesseren me, maar toch is er ééntje die mijn volle aandacht heeft. “Nocturna!” Eigenlijk had ik de hoop al opgegeven, want op deze zit ik al 4(!) jaar te wachten. De trailer wist me destijds helemaal te bezweren en de weinige reacties klonken al even enthousiast. Eindelijk! Na al die jaren wachten! 4 om precies te zijn. (zei ik al dat het er 4 waren?)

    Oja, ik kan de animatiestijl van ‘Max & Co’ wel waarderen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wendy

    Waw Esteban, 4 jaar wachten is niet niks!

    Ik zal een kaarsje branden dat je op tijd de voorstelling haalt en geen last hebt van: vertraging op de trein; portefeuille vergeten; trage, oude mevrouwtjes die je hulp nodig hebben om de straat over te steken of 20 cm sneeuw! ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  3. esteban

    LOL! Portefeuille (of GSM)vergeten is trouwens écht wel iets voor mij, maar dan meestal ná de film in de zaal.

    Jammer genoeg heb ik helemaal geen tijd om naar dat animatiefestival te gaan. :( Maar als hij daar draait zal hij dit jaar wel nog in de zalen kom of allesinds het filmfestival van Gent halen in Oktober. Let’s hope. :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wendy

    @Lukas: idd spijtig dat het zo ver is, maar ik ben ook wel benieuwd wat diverse festivals in NL gaan aanbieden dit jaar. Dat stukje over Persepolis is trouwens het kijken waard, bedankt voor de link!

    @Esteban: dan ga ik een kaarsje branden pro de 20 cm sneeuw ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Joost

    persepolis draait voor alle nederlanders onder ons ook deze week op het filmfestival van Roterdam http://www.iffr.nl

      /   Beantwoorden  / 
  6. Wendy

    Bedankt voor de fijne info Joost! Hij draait idd op vrijdag 1 februari om 19u15 in Rotterdam en anders is het nog een maandje wachten tot 28 februari wanneer Persepolis officieel uitkomt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.