Les avontures d’Annecy: kortfilms #1

About One BirdNa een heerlijk dutje gedaan te hebben onder het eerste programma (wat erg toepasselijk The Big Sleep heette), werd ik wakker geschud door het tweede programma van mijn planning: een blok kortfilms.

Jean-FrançoisJean-François (Frans) opende het blok, een prachtige kortfilm. Het goed gekozen kleurenpalet en de lay-out zorgen ervoor dat je elk frame wel in zou willen lijsten. Het verhaal is gevoelig, maar niet te sentimenteel. Verhaal en beeld werkten goed samen.

Van About One Bird (Russisch) moet ik eerlijk zeggen dat ik er niet zo veel van verwachtte. Maar toen het vogeltje zijn eerste poging deed te vliegen, was ik verkocht. Het animeerwerk maakt de karakters aandoenlijk en het stijltje brengt steeds weer nieuwe, leuke details voor het oog.

About One BirdLove Mouse was erg verrassend, vooral qua audio, maar raakte het na een paar minuten een beetje kwijt. Esterhazy was leuk, maar ietwat langdradig en ik kan me voorstellen dat niet iedereen van deze (vertel)stijl houdt. The Art of Drowning was een artistiek kort filmpje, maar daar bleef het dan ook wel bij. Toch och Tord vond ik zelf erg leuk, maar de animatie was minimaal dus ook deze kortfilm is bestemd voor een beperkt publiek. Tenslotte vond ik The Lost Thing persoonlijk niks, het verhaal had veel potentie maar de voice-over haalde die potentie onderuit. Desondanks hoorde ik om me heen wel positieve reacties op deze kortfilm.

Jean-François

About One Bird

Lees ook:Al Dente
Lees ook:Knappe trailer voor The Mouse That Soared
Lees ook:Disney Channel vanaf september bij Ziggo
Lees ook:Les avontures d’Annecy: Ana
Lees ook:3-D stop-motionprogramma in Nederland

5 reacties op “Les avontures d’Annecy: kortfilms #1

    1. Junaid

      Oh en ik zag ook dat Matt Groening er weer rondloopt. Als je hem spreekt zeg dan maar dat ik mijn Futurama dvd cover terug wil!

        /   Beantwoorden  / 
  1. Niels Beekes (Aniforce)

    Damnit! Ik wil er bij zijn! Helaas moest ik mijn vliegtickets dit jaar weg gooien… druk-druk… Well, better luck next year!

    Veel plezier daar!

    groetjes

      /   Beantwoorden  / 
  2. Niels Beekes (Aniforce)

    @Junaid: in dat filmpje zie je Natali ook op 1:30

    Cheers

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.