Animatie-festival… maar niks te lezen hier!

Afgelopen weekeinde (en de dagen ervoor) was de elfde editie van het Holland Animation Festival in Utrecht. Met een recordaantal bezoekers: 12.000. En uw animatieblogger? Die was nergens te bekennen. Te druk met andere dingen, tot zijn eigen verdriet. Hij is dan weer wel zo sympathiek om nu even te melden wie de winnaars waren:

  • De Grand Prix voor Onafhankelijk Korte Animatiefilm in de categorie ‘verhalend’ ging naar de Britse film Rabbit van Run Wrake.
  • In de categorie ‘niet-verhalend’ ging de prijs naar de Oostenrijkse film Instuctions for a Light and Sound Machine van Peter Tscherkassky.
  • Voor de beste Toegepaste Animatie ging de Grand Prix naar de Amerikaanse commercial United Airlines: The Meeting van Amanda Forbis en Wendy Tilby.

Overigens, ook al was het op deze blog akelig stil, elders was toch veel aandacht voor het festival. Vooral de vertoning van de herontdekte anti-semitische film Van den Vos Reynaerde haalde het nieuws; tot en met het Journaal aan toen. Dank aan de collega’s dus maar…

Lees ook:Aanmelden Holland Animation Film Festival ‘08
Lees ook:Korte animatiefilm: Wild Life
Lees ook:Tien korte animatiefilms strijden om Oscar
Lees ook:HAFF prijzen uitgereikt: Big Buck Bunny Publieksprijs NL Animatie
Lees ook:Fantasievolle trailer voor The Flying Machine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.