Korte animatiefilm: Wild Life

Bekijk de stijlvolle Oscarnominatie over een jonge avonturier.

Wild Life was dit jaar een van de vijf animaties die genomineerd werden voor de Oscar voor de Beste Korte Animatiefilm. Het verhaal draait om een jonge ‘remittance man’; iemand die naar het buitenland werd gestuurd. Meestal ging het om een vechtersbaas of een nietsnut, aan wie maandelijks geld werd overgeschreven om thuis weg te blijven.

In Wild Life belandt een jonge Engelsman in het wilde Westen. Per brief deelt hij zijn geweldige ervaringen met het thuisfront. Wat hij echter verzwijgt, is dat zijn keurige, eenvoudige leventje vol badminton, vogels kijken en drinken hem helemaal niet goed heeft voorbereid op het harde leven van een cowboy.

De korte film, een productie van het Canadese National Film Board, werd geregisseerd door Amanda Forbis en Wendy Tilby. Oorspronkelijk zou Wild Life met de computer worden gemaakt, maar omdat de unieke penseelstreken zo moeilijk zijn na te bootsen, werd het filmpje afgewerkt door op traditionele wijze met de hand te schilderen. Een interessant interview met de twee makers vind je hier.

Korte animatiefilm Wild Life

(Via Animationsfilme)

Lees ook:Tien korte animatiefilms strijden om Oscar
Lees ook:Animatie-festival… maar niks te lezen hier!
Lees ook:10 Oscarkandidaten voor Korte Animatiefilm
Lees ook:Korte animatiefilm: Sunday
Lees ook:Life is Beautiful

Eén reactie op “Korte animatiefilm: Wild Life

  1. Hans W.

    Aardig verhaal en mooi ‘filmisch’ neergezet, al ben ik minder gecharmeerd van de overduidelijke rotoscope in sommige stukjes. “When the day breaks” van Forbis en Tilby blijft superieur (ondanks de rotoscope)!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.