Eerste blik op animatiefilm Asura

Een donkere, bikkelharde stripverfilming over de middeleeuwen.

Asura is gebaseerd op de gelijknamige manga van George Akiyama uit 1970. Dit jaar verschijnt een geanimeerde adaptatie die werd geregisseerd door Keiichi Sato, bekend van de series Karas, Tiger & Bunny en de nog de verschijnen Saint Seiya The Movie. De film wordt geproduceerd door Toei Animation.

Het verhaal speelt zich af in het Japan van de 15e eeuw en volgt Asura, een kleine jongen die geboren wordt in een vreselijke periode. Noodlottige natuurrampen teisteren Kyoto en er heerst een grote hongersnood.

De film is een donker, middeleeuws drama met een horrortintje. Voor wie zich afvraagt hoe donker: in het begin van het verhaal is Asura’s moeder zo uitgehongerd dat ze hem probeert op te eten. Dat bewuste hoofdstuk zorgde ervoor dat het magazine waar de manga in verscheen in sommige regio’s werd verbannen. Kortom, geen licht verteerbare prent, al schijnt er blijkbaar ook wel eens een lichtpuntje in Asura’s duistere bestaan (zie onderstaande afbeelding).

Asura wordt in augustus 2012 in de Japanse bioscoopzalen verwacht, maar heeft in juni al een Europese première op het beroemde animatiefilmfestival in Annecy.

(Via ANN, K-N en Annecy)

Lees ook:Brute beelden uit Asura
Lees ook:Veel afbeeldingen uit nieuwe Berserk-film
Lees ook:Teaser voor Berserk Golden Age Arc I
Lees ook:Nieuwe details over Berserk-films
Lees ook:Legendarische Berserk krijgt een animatiefilm

Eén reactie op “Eerste blik op animatiefilm Asura

  1. 5tarvin

    als Toei Animation. net zoveel erin stopt als met one piece dan kan het best nog wel eens wat worden

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.