Brute beelden uit Asura

Fragmenten uit de geanimeerde verfilming van een donkere strip.

De Japanse animatiefilm Asura is gebaseerd op de gelijknamige manga van George Akiyama uit 1970 en werd geregisseerd door Keiichi Sato. Het resultaat is absoluut niet geschikt voor jonge kijkers.

Het verhaal speelt zich af in het Japan van de 15e eeuw en volgt Asura, een kleine jongen die geboren wordt in een vreselijke periode. Noodlottige natuurrampen teisteren Kyoto en er heerst een grote hongersnood. Dat zorgt voor verschrikkelijke situaties, waardoor de jonge Asura zich moet overgeven aan kannibalisme om te overleven. Het enige lichtpuntje in Asura’s bestaan verschijnt wanneer hij Wakasa ontmoet, een jonge vrouw die zich over hem ontfermt.

De film werd geproduceerd door de bekende studio Toei Animation en bracht een nieuwe uitdaging voor de ervaren animators. Op technisch vlak werd er namelijk geëxperimenteerd met de combinatie van 2D en 3D, waarbij handgetekende beelden (de achtergronden) samengaan met computerbeelden (de karakters en de objecten). Het resultaat kreeg zo een waterverfachtig uiterlijk aangemeten.

Rechts in dit bericht vind je twee posters (klik voor hoge resolutie). Onderaan kun je de trailer voor de genadeloze animatiefilm bekijken, net als een langere montage bekijken van filmfragmenten. Die laatste video verklapt wel al enkele (schokkende) elementen uit het verhaal.

Asura beleefde in juni 2012 zijn wereldpremière op het animatiefilmfestival in Annecy en draaide enkele maanden later in de Japanse bioscopen. De animatiefilm maakt dit jaar ook deel uit van de competitie van het Anima-filmfestival in België (8 – 17 februari 2013).

Trailer en montage voor Asura

Uitgebreide montage met fragmenten uit Asura

Lees ook:Eerste blik op animatiefilm Asura
Lees ook:Verse plaatjes Kaguya-hime
Lees ook:Nieuwe filmposters en releasedatum Astro Boy
Lees ook:Knappe beelden uit Ernest & Celestine
Lees ook:Knappe Japanse trailer voor Brave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.