Voodookunst van de bovenste plank

Bekijk het knappe animatiefilmpje Sebastian’s Voodoo van Joaquin Baldwin dat onlangs tweede werd bij de uitreiking van de Student Academy Awards.

Zoals elk jaar worden er naast de Oscars ook medailles uitgereikt aan (kort)films van studenten. Bij deze Student Academy Awards vallen er geen gouden beeldjes te winnen, maar de winnaars kunnen wel op een geldprijs en heel wat aandacht rekenen. Uit elke categorie (Alternative, Documentary, Narrative, Honorary Foreign Film en Animation) worden de drie beste geselecteerd.

Dit is natuurlijk Animatieblog dus het onderstaande filmpje is er uiteraard eentje uit de laatstgenoemde categorie: animatie.

Uit alle inzendingen en regionale voorrondes werden negen animatiefilms geselecteerd, afkomstig van zeven verschillende universiteit uit de Verenigde Staten. Joaquin Baldwin is een student van de University of California en zijn kortfilm Sebastian’s Voodoo was goed voor een zilveren medaille en de daarbij horende 3.000 dollar. De muziek in de clip is van Nick Fevola. Het voodoofilmpje bleef niet onopgemerkt, ondertussen heeft de maker al meer dan zestig prijzen gewonnen op allerlei festivals en werd hij in 2008 met zijn kortfilmpje zelfs genomineerd voor een Annie Award, naast grote namen zoals Pixar, Aardman en Walt Disney.

Een overzicht vind je op de website van Joaquin Baldwin: www.pixelnitrate.com.

Hopelijk is dit het begin van een grote carrière voor de 28-jarige Baldwin. De Student Academy Award kan immers een belangrijke springplank zijn naar later. Enkele winnaars uit het verleden zijn onder andere Pete Docter, John Lasseter en Shane Acker. En dat zijn ondertussen geen onbekenden meer…

Bekijk Sebastian’s Voodoo onderaan en oordeel zelf of Baldwin een terechte winnaar is. Wat ons betreft wel! Je vindt het filmpje onderaan of op YouTube. Of je kan het ook in hoge resolutie downloaden via deze link: 720p (159 MB).

Sebastian’s Voodoo

(Met dank aan Luc voor de tip)

Lees ook:Prijzenregen voor animatiefilms
Lees ook:Vijf animatiefilms genomineerd voor de Golden Globes
Lees ook:Nieuwe Annie Awards voor Studentenanimatie
Lees ook:Geanimeerde nominaties voor de Oscars
Lees ook:Ratatouille wint een BAFTA

Eén reactie op “Voodookunst van de bovenste plank

  1. luc

    Ik vind dit echt een te gek filmpje zeker als je er bij nadenkt dat dit een studenten project is!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.