Korte animatiefilm: Murphy Was Here

Een ongeluk komt nooit alleen in dit grappig filmpje van Nederlandse bodem.

Murphy Was Here speelt zich af tijdens een minigolfwedstrijd, wanneer een van de spelers zich voorbereidt op een belangrijke slag. Maar zodra de golfer het balletje raakt, slaat de wet van Murphy genadeloos toe. Een hilarische kettingreactie volgt…

De digitale cut-outanimatie werd op een jaar tijd gemaakt door Geoffrey Armfield, die in januari met de film afstudeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Opvallend is dat het filmpje vorige week geen deel uitmaakte van de selectie met Nederlandse, korte animatiefilms op het Holland Animation Film Festival. Maar goed, het eerste festival dat alleen maar leuke filmpjes draait moet nog opgericht worden. Omdat we jullie deze komische creatie niet willen onthouden, vind je Murphy Was Here gewoon onderaan in dit bericht.

Meer werk van de maker vind je op zijn website.

Korte animatiefilm Murphy Was Here (2012)

Lees ook:Animatiedagen 2014
Lees ook:Bush en Ahmadinejad sluiten vrede
Lees ook:Bird Box waarschuwt voor je gezondheid
Lees ook:Pixar brengt dvd met korte filmpjes uit
Lees ook:Nickelodeon zoekt (jouw) nieuwe ideeën

7 reacties op “Korte animatiefilm: Murphy Was Here

 1. Tünde

  De deadline van het HAFF was al vroeg in januari, wellicht een verklaring ;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Dat zou kunnen. Gelukkig is het internet er nog (en Animatieblog). :)

     /   Beantwoorden  / 
  2. Geoffrey

   Tof dat jullie hem op de blog hebben gezet! Ik heb mijn film wel degelijk ingezonden naar het HAFF (een work in progress, maar was zo’n 95% af, met kanttekening dat ik hem zou afhebben lang voordat het HAFF zou beginnen) maar was helaas niet geselecteerd, dat vond ik erg jammer. Hopelijk volgend jaar!

     /   Beantwoorden  / 
 2. DragonMaster

  Leuk filmpie. Alleen jammer van het gecensureerde stukje. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Doc

  Misschien heb ik een allergie tegen voice-overs ontwikkeld. Maar ook hier vertelde voice niets dat ook niet al te zien was. Het filmpje werd dan ook pas leuk toen-ie z’n bek hield.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Joris

   Het past wel, omdat het een golftournament is. Wat me eerder irriteerde is de voice-acting zelf. Klonk iets te geforceerd, alsof hij moeite had hele zinnen in engels te praten, waardoor alle inflecties fout zaten. Maar verder wel een tof filmpje.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Jelle Gijsberts

  Super leuk Seppe dat je aandacht geeft aan Geoffrey’s examen film!

  Ik ben het eens met het commentaar hierboven op de voiceover, maar vergeet niet dat Geoffrey dit (op een klein beetje hulp van wat vrienden, waaronder ikzelf, na) helemaal in z’n eentje heeft gemaakt en zonder enig budget.

  En het is inderdaad heel raar gezien de kwaliteit van de film dat hij niet gewoon op het haff draaide.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.