850 Meters online

Bekijk het komische ridderavontuur van Belgische bodem.

850 Meters is een korte animatiefilm van de Belgische regisseur en animator Joeri Christiaen. Hij maakte alles in zijn vrije tijd en schreef het verhaal samen met zijn vrouw Perrine Gauthier, die de film ook produceerde. Het resultaat is een coproductie van Thuristar (het bedrijfje van Joeri) en Lunanime. De sfeervolle, hoofse deuntjes werden gecomponeerd door Frederik Segers.

Het epische verhaal volgt de belevenissen van een ridder die op zoek is naar roem en glorie. Een prinses redden lijkt hem een eenvoudige en erg snelle manier om beroemd te worden. Wanneer hij over een legendarisch zwaard hoort dat hem kan helpen om de draak te verslaan die een prinses gevangen houdt, besluit hij om de uitdaging aan te gaan.

Naast talloze vertoningen op filmfestivals en tv-zenders (Canal+, Ketnet, RTBF) is 850 Meters nu ook online te bekijken. De korte animatiefilm vormt het begin van de carrière van Roger Flambé, het ridderlijke hoofdpersonage uit 850 Meters.

Voor de nieuwe spin-offserie My Knight and Me (een coproductie van TeamTO en Thuristar die in 2014 in productie gaat) trekt hij opnieuw zijn harnas aan, maar later krijg je hem ook in andere rollen te zien. Zo is onder meer Roger Flambé, Animated Actor in ontwikkeling, een tweede serie over de veelzijdigheid van de geanimeerde freelance-acteur.

Korte film 850 Meters

Lees ook:Leuke trailer voor 850 Meters
Lees ook:Veelbelovende teaser voor 850 Meters
Lees ook:Animatiefilmpje Fair Trading wint BeFair-competitie
Lees ook:My Knight and Me bestormt Cartoon Forum
Lees ook:Le Parfum de la Carotte

2 reacties op “850 Meters online

  1. TAZ

    heel erg leuk filmpje over een nogal klunzige ridder.

      /   Beantwoorden  / 
  2. DragonMaster

    Onverwacht grappig einde! :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.