Sequel Who Framed Roger Rabbit in motion capture?

Er wordt aan een nieuw script gewerkt voor Roger Rabbit

Robert Zemeckis werkt mee aan een nieuw script. [geüpdatet op 3/11]

Dvd-cover Who Framed Roger RabbitWho Framed Roger Rabbit is een mengeling van tekenfilmfiguurtjes en echte acteurs. Toen de film uitkwam in 1988, was het nog niet zo vanzelfsprekend om live action met handgetekende beelden te combineren. De halve animatiefilm kreeg (naast een heleboel andere prijzen) maar liefst vier Oscars, waaronder eentje voor de Beste Visuele Effecten.

In een interview met MTV maakt regisseur Robert Zemeckis nu eindelijk een einde aan de vele geruchten: Ja, er komt er een vervolg. Samen met de twee originele scriptschrijvers Jeffrey Price en Peter Seaman wordt er aan een sequel gewerkt. Meer details zijn voorlopig nog niet bekend.

Zal Jessica er binnenkort zo uitzien met motion capture?De grote vraag is of de bekende cartoonpersonages in 2D zullen blijven. Die kans is groot, want Zemeckis lijkt de laatste jaren wel verslaafd aan motion capture. Denk aan The Polar Express, Beowulf, A Christmas Carol en onlangs raakte ook het nieuws bekend dat hij het Beatles-avontuur Yellow Submarine aanpakt.

Toch is het antwoord voorlopig nog onduidelijk. In het ene artikel zegt hij dat de toons in hun originele vorm moeten blijven, in een ander artikel zegt hij dat er nieuwe mogelijkheden zijn dankzij de performance-capturetechniek. Als we dat laatste mogen geloven, krijgen we binnenkort dan 3D-personages op het grote scherm zoals de fotobewerking van Jessica (zie rechts)?

Update 3 november 2009: Langere versie van het interview toegevoegd. Blijkbaar wil Zemeckis de cartoonfiguurtjes in 2D houden, maar wel motion capture gebruiken voor andere personages in de film…

Interview MTV met Zemeckis

(Via MTV)

Lees ook:Geen Submarine, wel Roger Rabbit 2
Lees ook:Zemeckis verkoopt motion-capture bedrijf aan Disney
Lees ook:Mars Needs Moms zinkt Yellow Submarine
Lees ook:Nieuwe animatiefilm over The Beatles in de maak
Lees ook:Stemmen bekend voor nieuwe Beatles-animatiefilm

3 reacties op “Sequel Who Framed Roger Rabbit in motion capture?

  1. Rex

    Een Sequel op Roger Rabbit zou geweldig zijn.
    MAAR daar MOETEN wel 2d karakters in voorkomen. En tegenwoordig natuurlijk ook 3d karakters: alles door elkaar.

    Eigenlijk maf als je bedenkt dat er toen totaal geen 3d animatie karakters bestonden nog.
    Het origineel is in ieder geval echt een groundbreaking film met de meest geweldige animatie perfect samengevoegd in de live footage. Nog steeds briljant.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Seppe

    Update: In een uitgebreider fragment van het interview met MTV vertelt Zemeckis dat hij de cartoonfiguurtjes in 2D wil houden. Andere personages zouden wel een make-over krijgen met behulp van de motion-capturetechniek.

      /   Beantwoorden  / 
  3. TAZ

    3D techniek is wel echt iets van deze tijd en ik neem aan dat zeckemis toch ook wel met z’n tijd wil meegaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.