Zemeckis verkoopt motion-capture bedrijf aan Disney

Robert Zemeckis gaat samen met Disney motion capture-films maken. De regisseur achter films als Polar Express, Monster House en het nog in productie zijnde Beowulf, gaat met zijn motion capture-team naar Disney. Motion capture is een techniek waarbij de bewegingen van echte acteurs worden overgebracht op animatiefiguren (er is overigens wat debat over of dat nou echt animatie is of niet). Disney wordt met deze deal steeds meer heer en meester in de animatiewereld: Disney bezit Pixar voor cg-animatiefilms, Robert Zemeckis' team voor motion capture-animatie, en Disneys eigen studio (Walt Disney Feature Animation) zal zich vermoedelijk geheel gaan toeleggen op handgetekende 2D-animatie. Daarmee ontbreekt er nog maar één animatievorm in de Disney-stal: stopmotion. Laat de beroemdste studio op dat gebied – Aardman – nou net uit elkaar zijn met DreamWorks… ik ruik een nieuwe deal.

Lees ook:Disney wil motion capture-bedrijf Zemeckis opkopen
Lees ook:Geen Submarine, wel Roger Rabbit 2
Lees ook:Nieuwe Disney Motion Capture film: Calling all Robots
Lees ook:Oswald terug bij Disney! Film op komst?
Lees ook:Disney koopt Lucasfilm

6 reacties op “Zemeckis verkoopt motion-capture bedrijf aan Disney

 1. midas

  Niet dat dit echt met disney te maken heeft maar: Toen disney pixar op kocht waar is pixar in veranderd? wil je me daar antwoord op geven als je het weet ik zoek het hele internetaf maar ik kan niks vinden.

  Alvast bedankt
  ps. nog nooit van deze blog gehoord maar er zijn zeker nieuwe blogs bij gekomen.

  Ik vind het in ieder geval leuk en kom zeker elke dag even langs.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ferry Piekart

  Hoi Midas, Pixar is (ook nadat het door Disney is opgekocht) gewoon Pixar gebleven. Eigenlijk is er dus niet zo gek veel veranderd… alleen zijn de aandelen naar Disney gegaan.

    /   Beantwoorden  / 
 3. midas

  Oh en komt nu bijvoorbeeld ook the incredibles 2 uit?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ferry Piekart

  Nee, er komt geen Incredibles 2! Tenminste, voorlopig heeft Pixar daar geen plannen voor. Er is wel sprake van Toy Story 3.

    /   Beantwoorden  / 
 5. ikke

  quote:nee, er komt geen Incredibles 2! Tenminste, voorlopig heeft Pixar daar geen plannen voor.
  _____________________________________

  pixar heeft nu niets te zeggen welke films ze mogen maken.
  disney heeft de touwtjes in handen…
  lolz

    /   Beantwoorden  / 
 6. Ferry Piekart

  @ ikke: Gek genoeg is het eigenlijk andersom! Juist de twee ‘opperhoofden’ van Pixar, hebben het nu voor het zeggen gekregen over zowel Disney-animatie als Pixar! John Lasseter bepaalt op dit moment eigenlijk wat er gebeurt bij zowel Disney als Pixar. En Steve Jobs (die eigenaar was van Pixar) is nu de grootste individuele aandeelhouder van Disney, èn hij zit in de board… dus ben maar niet bang dat Pixar de pootjes naar Disney moet laten hangen! Disney zou ook wel gek zijn om zich te bemoeien met Pixar… Pixar is de meest succesvolle animatiestudio die er momenteel is.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.