Oorlog met motion capture in Thunder Run

Bekende acteurs lenen hun stem aan de nieuwe 3D-oorlogsfilm.

Motion capture wint aan populariteit. De techniek, waarbij bewegingen van echte acteurs worden gebruikt, duikt steeds vaker op in films. In het begin waren dat vooral animatiefilms voor kinderen (The Polar Express, Happy Feet, Monster House), maar de laatste jaren komt daar meer verandering in. De techniek werd gebruikt in Avatar voor de blauwe Na’vi, zorgde voor realistische primaten in Rise of the Planet of the Apes en bracht de stripfiguren uit Kuifje tot leven.

Een nieuwe productie van Freedom Films en Graphic Film Company gaat de motion-capturetechniek nu gebruiken voor een volwassen film die gebaseerd is op Thunder Run – The Armored Strike to Capture Baghdad, een roman van Davd Zucchino. Het verhaal draait om een drie dagen durende verrassingaanval op Bagdad en de belevenissen van enkele Amerikaanse soldaten die vechten in de Irakese stad.

Thunder Run verschijnt in 3D in de bioscoop en wordt met computeranimatie en motion capture gemaakt. De regie is in handen van Simon West (Con Air, Lara Croft: Tomb Raider, The Expendables 2). Acteurs Gerard Butler, Matthew McConaughey en Sam Worthington hebben alvast getekend voor een rol in de oorlogsfilm, al zal die voornamelijk bestaan uit het inspreken van de geanimeerde karakters. Speciale ‘facial capture technology’ moet ervoor zorgen dat die karakters sterk op de acteurs gelijken.

Er zijn talloze oorlogsklassiekers gemaakt zónder de techniek, dus wat is het nut van motion capture voor de film? Het volgende citaat van producent Brian Presley spreekt voor zichzelf: “De film moet gigantisch worden en heeft hopelijk dezelfde aantrekkingskracht als de Call of Duty-games. De wereld waarin het verhaal zich afspeelt is geen videospelletje, maar het zal er wel op lijken.” Kortom, dat klinkt als meeliften op het succes van populaire games, zonder de filmrechten ervan te moeten kopen. Slim.

(Via CinemaBlend – Afbeeldingen komen uit Call of Duty: Modern Warfare 3)

Lees ook:De grappige toekomst van motion capture
Lees ook:Detectivegame L.A. Noire steunt op motion capture
Lees ook:Zemeckis verkoopt motion-capture bedrijf aan Disney
Lees ook:Disney wil motion capture-bedrijf Zemeckis opkopen
Lees ook:Animatie avond Filmmuseum Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.