Wheatley wil Megaevilmotherfuckers

Regisseur Ben Wheatley koestert de ambitie om een animatiefilm te maken. Duidelijk niet voor kinderen, zoals het voorsmaakje in dit bericht alvast bewijst.

Die animatiewens werd door de Britse regisseur onthuld in een interview met Twitchfilm. De titel van het project, dat de naam Megaevilmotherfuckers draagt, windt er alvast geen doekjes om. Het gaat hier niet over een film voor kinderen, maar over een ultragewelddadig verhaal dat zich afspeelt in een gevangenis (à la Ricky-Oh, een bikkelharde cultfilm uit 1991).

Megaevilmotherfuckers moet een stop-motionfilm worden met kleifiguren. Daarvoor wil de regisseur de hulp inschakelen van Lee Hardcastle. Die ken je misschien nog van de Pingu-horrorparodie. Het duo werkte samen aan The ABCs of Death, een project waarbij 26 regisseurs een korte horrorfilm maken rond een letter uit het alfabet. Hardcastle kreeg de letter T en maakte het geweldige kleifilmpje T is for Toilet (zie afbeeldingen in dit bericht en de onderstaande video).

Toen ik Wheatley vroeg of er wel degelijk een budget te fiksen is voor zo’n expliciete animatiefilm, antwoordde hij: “Ik geloof wel dat we het kunnen vinden.” Hopelijk heeft de regisseur het bij het rechte eind en komt er weer wat volwassen animatie bij.

Korte animatiefilm T is for Toilet

Lees ook:Animaties voor horrorfilmcollectie
Lees ook:Spook Train gepland
Lees ook:Coraline stunt n°2
Lees ook:Intro ABCs of Death 2
Lees ook:Bozzetto werkt aan animatiefilm Viavia

2 reacties op “Wheatley wil Megaevilmotherfuckers

  1. bluemonika

    hahaha XD hard maar goed :P

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    Toch weer nèt iets anders dan de klei-animatie van Aardman…:)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.