Hungry Hungry Hippos-film op komst

Spelletje met hongerige nijlpaarden krijgt animatiefilm.

Van alle spelletjesadaptaties is de Transformers-reeks wellicht de bekendste en financieel de meest succesvolle. Recentere pogingen zoals Battleship (gebaseerd op Zeeslag) waren veeleer een misser: de film, met een budget van 160 miljoen euro, bracht in Amerika slechts 50 miljoen euro op (bioscoopgangers uit de rest van de wereld waren wel minder kritisch).

Na Battleship torpedeerde Universal meteen alle overige Hasbro-adaptaties, maar een andere studio in Hollywood geeft de hoop (nog) niet op. Emmett/Furla Films gaat maar liefst drie nieuwe films financieren en coproduceren die gebaseerd zijn op wereldbekende spelletjes van Hasbro.

De studio hoopt de films voor minder dan de helft van het Battleship-budget (76 miljoen euro) te maken. Het gaat om adaptaties van Monopoly, Action Man en – jawel! – Hungry Hungry Hippos. Vooral die laatste krijgt Animatieblogs aandacht, want de makers zouden de prent met animatie willen maken.

Hungry Hungry Hippos (ook bekend onder de Nederlandse titel Hippo Hap) is een gezelschapsspel uit 1978 waarbij spelers met een plastic nijlpaard zo veel mogelijk balletjes van het spelbord proberen op te eten. In tegenstelling tot Battleship wordt de geanimeerde vraatzuchtfilm gemaakt voor kinderen.

Over het verhaal zijn nog geen details bekend, dus laten we Hollywood gewoon zelf even wat inspiratie geven. Zal ik de spits afbijten? Komt-ie: Enkele verwende kinderen willen op school hun groente niet opeten, dus bekogelen ze de oude dame van de kantine met broccoli en spruitjes. Zij beschikt echter over magische krachten en verandert de kids in een stel hongerige nijlpaarden… Een verhaal vol avontuur, vriendschap, aanvaarding en een – voor Amerika perfecte – moraal over obesitas.

Terwijl we vol spanning de eerste, officiële details afwachten, kijk ik alvast uit naar jullie suggesties voor het schitterende verhaal van Hungry Hungry Hippos.

(Via LA Times – Nepposter via HUG)

Lees ook:Regisseur gevonden voor Yogi Bear 2
Lees ook:Oud Oswald the Lucky Rabbit-filmpje gevonden
Lees ook:Tweede Nut Job-film
Lees ook:5 miljoen euro extra investeringen in de Vlaamse film
Lees ook:Cars in versnelling na ‘matig’ eerste weekeinde

8 reacties op “Hungry Hungry Hippos-film op komst

  1. yarnick

    Ik verheug me toch meer op de Yathzee film.

      /   Beantwoorden  / 
  2. poppie

    ik had hier nooit van gehoord maar ik ben er wel benieuwd naar ook naar de film over action man (jeugdsegimend die poppen)

      /   Beantwoorden  / 
  3. DragonMaster

    HAhahaha. Ze hebben echt geen inspiratie daar in Hollywood he? Wat dacht je van een milieubewuste film zoals De Lorax? Dat lijkt goed te scoren. Dus een familie die naar Afrika reist, waar de kinderen ontdekken dat er nijlpaarden zijn die honger lijden. Kinderen willen zich daarom inzetten tegen de plannen van een gemene ontwikkelaar die het land wil verkopen om er luxe-resorts te zetten. Gewoon nog een paar kleine, schattige beestjes toevoegen en klaar is kees.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Roel

    Wat een ongelooflijk gebrek aan inspiratie! :(
    Je zet jezelf voor schut als je zo’n film probeert te maken!

      /   Beantwoorden  / 
  5. TAZ

    als ik het onderste plaatje bekijk zou ik haast gaan denken dat het een bewerkt plaatje is van de film battleship waarin het schip van de aliens heel sterk vervaagd is en ze gewoon op de achtergrond een enorm nijlpaard hebben geplakt.
    van action man zijn trouwens al meer animatiefilms gemaakt dus dat zal heus niet de eerste zijn waar het in het in dit bericht over hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Calypso

    [Sarcasme] Ik zie het al helemaal voor me! De hongerige hypos die in een web van intriges belanden omdat er maar weinig balletjes zijn. Hippo’s die elkaar het leven zuur maken op zoek naar net dat ene balletje wat nog niet door een ander verorberd is! Het onstaan van machtsblokken in de hippo gemeenschap, waarbij geel, oranje en roze samenwerken om de balletjes die groen heeft te bemachtigen!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Calypso

    Trailer: “In a world… where balls are limited… 4 hungry hippos… one goal…”

      /   Beantwoorden  / 
  8. yarnick

    Dat zijn nog eens beesten met ballen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.