Simon Cowell plant animatiefilm

Simon Cowell

Het beroemde tv-talentenjachtenjurylid werkt aan een animatiefilm.

Simon CowellMuziekproducent Simon Cowell is vooral bekend als het jurylid dat geen blad voor de mond neemt in talentenjachten op tv zoals The X Factor, American Idol en Britain’s Got Talent, maar de Brit zet nu ook zijn eerste stapjes in de animatiesector.

De Daily Star meldt dat Cowell een idee voor een avondvullende animatiefilm heeft verkocht aan een studio. “Ik heb een animatiefilm die ik net verkocht heb. De deal is nog maar enkele weken geleden gemaakt, dus ik mag er niet meer over zeggen”, aldus Cowell.

“Een animatiefilm maken is iets wat ik altijd al heb willen doen, want ik ben gek op cartoons.” Hoe de film heet, waar het verhaal over gaat en welke studio de prent zal maken is niet bekend, maar Cowell heeft er blijkbaar een lange tijd aan gewerkt: “Het is mijn concept. Het is een idee dat ik tien jaar geleden had en de eerste studio waarbij ik aanklopte, wilde het.”

Een exacte releasedatum is er nog niet, maar Cowell hoopt dat de film in de bioscoop draait rond Kerstmis 2014. Naar verluidt zal hij voor de stemacteurs een beroep doen op bekende namen uit Hollywood. Zelf zou hij ook een (kleine) rol voor de film inspreken.

In het verleden uitte Cowell zichzelf als een grote animatieliefhebber: hij kijkt elke morgen een uurtje naar The Flintstones of The Jetsons. Cowell verscheen al enkele keren in geanimeerde vorm in de populaire tekenfilmseries The Simpsons (aflevering Judge Me Tender) en Family Guy (aflevering Stewie Kills Lois). De plaatjes in dit bericht komen uit die bewuste episodes.

Lees ook:Oude bekenden in How to Train Your Dragon 2
Lees ook:Warner Brothers wil film over ACME maken
Lees ook:Nieuwe plaatjes uit The Congress
Lees ook:Bekijk Dexter Early Cuts aflevering 3: Cindy Landon
Lees ook:Afgrijselijke trailer voor Foodfight!

4 reacties op “Simon Cowell plant animatiefilm

  1. DragonMaster

    Cowell en animatie… rare combinatie. Geen hoge verwachtingen hier…

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    dit vindt ik eigenlijk nog allemaal wat vaag nieuws.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Tom

    Eind 2014 al? Is dat niet erg vlug als je je bedenkt dat de deal net is gemaakt en dat de film nog moeten opgebouwd? Tenzij het een Nederlandse speelfilm is of een uit een Japanse Disney-afdeling zie ik weinig in 2014. Of vergis ik me nu?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Juist. Dat zou erg snel zijn. Maar wie zijn wij om aan de woorden van de grote Simon Cowell te twijfelen… Ach, laten we eerst nog maar eens afwachten of het project ook werkelijk in productie gaat.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.