Clapin regisseert eerste bioscoopfilm

Skhizein

I Lost My Body, boekverfilming van de schrijver van Amélie Poulain.

Happy HandDe Franse studio Xilam Animation brengt dit jaar de eerste bioscoopfilm uit die gebaseerd is op de tekenfilmserie Oggy and the Cockroaches.

De prent ging vorige week in première op het animatiefilmfestival in Annecy, waar de studio’s producent Marc du Pontavice van de gelegenheid gebruik maakte om een volgende project aan te kondigen: J’ai perdu mon corps (I Lost My Body).

De film is gebaseerd op Happy Hand (2006), een roman van Guillaume Laurant. Die schreef eerder aan het scenario van de prachtige speelfilm Le fabuleux destin d’Amélie Poulain (genomineerd voor vijf Oscars in 2002). Jérémy Clapin, bekend van bekroonde korte animatiefilms als Skhizein en Palmipedarium, zal nu voor het eerst een avondvullende film regisseren.

Het absurde en fantasievolle verhaal volgt de reis van een hand die van zijn eigenaar gescheiden wordt na een ongeluk met een zaag. Hij gaat op zoek naar zijn lichaam, dat blijkt toe te horen aan een jonge Marokkaanse immigrant die dolverliefd is.

Aan Variety vertelde de producent dat de film voor hem iets nieuws wordt na zijn vorige familiefilms die allemaal gebaseerd waren op reeds bekende series (zoals de Oggy-film en Lucky Luke: Go West!). J’ai perdu mon corps wordt volgens hem “een poëtisch, fantastisch en romantisch verhaal dat zich afspeelt in een erg realistische omgeving.”

Voor de film wordt rotoscopie en 3D-computeranimatie gebruikt, terwijl het resultaat een 2D-uiterlijk krijgt. Het budget zal ongeveer 7,5 miljoen euro bedragen.

(Plaatjes: Boekcover van Happy Hand en afbeelding uit Skhizein)

Lees ook:Good Vibrations is een doordachte animatiekortfilm
Lees ook:Happy Feet 2 bevestigd
Lees ook:Eerste trailer voor Green Lantern: Emerald Knights
Lees ook:Eerste clip uit Green Lantern: Emerald Knights
Lees ook:Kortfilm Skhizein slaat in als een meteoriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.