Teaser Ratatouille nu al online

Op dezelfde dag dat Pixar Cars uitbracht in Amerika, brachten ze ook
een teaser uit voor hun volgende film: Ratatouille. Je kunt het filmpje
online bekijken.

Is het wat?
Ratatouille
Bij elke nieuwe Pixar-film, lijkt de vraag groter te worden: is het
weer net zo’n geniale film als al die vorige? De trailer van Ratatouille laat niet zo
heel veel los over het plot, maar één ding springt meteen in het oog:
de animatie is prachtig. Vooral de kleuren en de belichting zijn enorm
sfeervol. Wat ook direkt in het oog springt, is de prachtige animatie
van de vacht van de ratten. Die oogt zelfs een beetje vettig, zoals dat
bij een rat hoort.
Innemend
Aan de andere kant vraag ik me enigszins af hoe innemend deze ratjes zijn. Ik liep niet meteen warm voor ze – maar ik moet daarbij eerlijk zeggen: bij de eerste beelden van Cars was ik ook niet ondersteboven, en nu wil ik hem toch erg graag zien. Wat is jullie indruk van de karakters in Ratatouille?

De concurrent
Flushed AwayMeest interessante aspect is natuurlijk: in hoeverre lijkt Ratatouille op die andere rattenfilm, Flushed Away? Qua verhaal zijn er zeker gelijkenissen: beide films gaan over ‘posh’ ratten, die door tegenslag aan lager wal raken. Qua beeld zijn de films echter totaal verschillend: in Flushed Away wordt een klei-imitatie gebruikt (de film zie eruit als een gekleide Aardman-film, maar is in de computer gemaakt) en zijn de ratten behoorlijk mens-achtig, terwijl Ratatouille meer ‘realistische’ ratten toont (met een vacht) die ook anatomisch meer op ratten lijken. Daarmee lijken de films toch wel verschillend genoeg.

Inspiratie
Even terug naar de teaser van Ratatouille. Toen ik de eerste beelden van de trailer zag, kon ik me er toch niet aan onttrekken dat de makers goed hebben gekeken naar een aantal beroemde Britse comedy-series. Het accordeon-muziekje dat je hoort als je beelden van Parijs ziet, doet sterk denken aan de tune van ‘Allo ‘Allo, en het idee achter de eerste scène van de trailer (een rat die zich te goed doet aan het kaas-assortiment van het restaurant, precies op het moment dat dit wordt opgediend), lijkt geïnspireerd op de laatste aflevering van Fawlty Towers – ‘Basil the Rat’ – waarin eigenlijk hetzelfde gebeurt. Would you care for a rat?

Lees ook:
- Er is al een Ratatouille-trailer. Ergens.
- Moet Brad Bird Pixar redden?

Lees ook:Er is al een Ratatouille-trailer. Ergens.
Lees ook:Dansende slakken in Flushed Away-teaser
Lees ook:Bekijk de eerste scènes van Flushed Away
Lees ook:Eerste trailer van Flushed Away online
Lees ook:Pixar kortfilm Your Friend the Rat online

6 reacties op “Teaser Ratatouille nu al online

  1. Ik

    Waar is ie te bekijken dan? 0_o

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ferry Piekart

    Helemaal over het hoofd gezien de link in de tekst te zetten! Is gepiept nu…! Excuus!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Thomas

    Nu een berichtje over ratatouille! Wat een mooie trailer zeg, op het begin leek parijs geen animatie maar zelfs echt. Ik weet (bijna) zeker dat deze film van pixar het goed tot zeer goed gaat doen! Wat denk jij daarvan Ferry? Zal de film een groot succes worden en finding nemo en madagacar/ice age weten te overtreffen?
    Thomas

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ferry Piekart

    Moeilijk te zeggen, Thomas! Cars is nu een kritiek punt. De film is subliem, maar toch verschijnen er ook redelijk wat negatieve recensies in Amerika. Dat is een verschijnsel dat je wel vaker ziet: media hebben de neiging bij aanhoudend succes naar minpunten te gaan zoeken. Da’s een beetje onhebbelijk, maar helaas gebeurt het wel. De reden erachter is simpel: Pixar is al zo veel jaren extreem succesvol, dat dat succes inmiddels geen verhaal meer is. Iedereen weet dat al. Er zit nu alleen nog een verhaal in negatieve dingen – en daar wordt dus naar gezocht. De vraag is nu of het publiek daarin meegaat of niet. Dat zullen de bezoekersaantallen van Cars moeten aantonen.

    Wat betreft Ratatouille: deze film heeft een voorgeschiedenis. De film kwam kennelijk niet goed uit de verf, en daarom is de oorspronkelijke regisseur vervangen door Brad Bird. Dat is dan weer een goed teken: hij regisseerde ook The Incredibles, èn The Iron Giant (De IJzeren Reus) – een film die ik iedereen aanraad!

    Wat ik persoonlijk wel spannend vind, is dat Pixar het tempo heeft opgevoerd. Er moet nu elk jaar een animatiefilm uitkomen (Cars dit jaar, Ratatouille in 2007, Toy Story 3 in 2008), terwijl Pixar vroeger nog wel eens een jaartje oversloeg. Ik hoop dat ze die extra werkdruk aankunnen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Huin K.

    Super leuke trailer, vind ‘m erg veelbelovend! Wel lekker dat de huidige animatiefilms qua uiterlijk wat origineler zijn dan alleen die glossy Cars-look (terwijl ik die film ook graag wil zien, maar is niet echt mijn stijl…), vind dat Ratatouille een waardig opvolger kan worden voor de Muppets, beetje zelfde characters en droge humor. Verheug me er nu al op!

      /   Beantwoorden  / 
  6. jose

    Hoi ik ben gister naar rattatouille geweest en ik ben 18 en het is echt niet kinderachtig ik heb gelachen echt zeker een aanrader! je weet niet wat je mist gewoon. ben nog aan het nagenieten dus dat wil wat zeggen!

    Ga naar RATTATOUILLE!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.