Blue Sky brengt ‘eerbetoon’ aan Pixar

De concurrentie tussen de animatiestudio’s mag dan moordend zijn; de creatieve geesten bij die studio’s kijken vooral ook met veel vriendelijke belangstelling naar elkaar. En zelfs met bewondering. Zo heeft Blue Sky Studios (waar de makers van de Ice Age-films zitten) een geweldige blog, waarop elke week een nieuwe teken-uitdaging staat voor alle Blue Sky-medewerkers: de Blue Sky Studios Challenge. Eén van de recentere uitdagingen: geef een impressie van je favoriete Pixar-karakter. En dat levert prachtige plaatjes op! Echt een site om even van te genieten. Niet alleen van de Pixar-figuren overigens. De Blue Sky-medewerkers (ik zeg steeds ‘medewerkers’ omdat in principe ook de koffiejuffrouw van Blue Sky mee zou mogen doen, maar in de praktijk zijn het toch vooral animatoren, concept artists en storyboarders) hebben ook leuke interpretaties van Bruce Lee, Godzilla en Spongebob gemaakt.

Lees ook:Emotionele boodschap van Pixar: It Gets Better
Lees ook:Animatiefiguren in klassieke schilderijen gezet
Lees ook:Promoposter Pixar’s Up
Lees ook:Pixar brengt dvd met korte filmpjes uit
Lees ook:Cars 2-spotje parodieert bekende tv-programma’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.