WALL•E wordt semi-stille film

Disney-watcher Jim Hill heeft een erg interessant artikel gepost over Pixars film WALL•E. Hill sprak vorige week met wat mensen van Pixar; de studio die normaalgesproken de kaken stijf op elkaar houdt over aankomende films. Maar deze medewerkers waren zo enthousiast over WALL•E (vervelende naam om te typen trouwens, met dat rottige bolletje erin), dat ze toch een en ander loslieten over het verhaal. Om niet te zeggen: bijna alles. Ik ga Jim Hills artikel hier niet overtikken, ook al klinkt het allemaal verrekte spectaculair, en ongelooflijk boeiend… lees het zelf maar, als je dat tenminste wilt! Het artikel verklapt nogal wat. Een paar dingetjes wil ik er wel over zeggen:

Plot
De door Andrew Stanton (Finding Nemo) geregisseerde film gaat over een robot die de taak heeft gekregen om een verlaten Aarde schoon te maken. Een science fiction-film dus, over een toekomst waarin er geen mensen meer op deze planeet leven. Het verhaal speelt in het jaar 2700, en de Aarde is te vervuild om nog te kunnen wonen. De mensheid is de ruimte ingevlucht, en leeft nu aan boord van het gigantische ruimteschip Axiom. Aan boord van dat schip zijn uiteraard wel gewoon bedrijven, zoals Buynlarge Corporation: een bedrijf dat robots maakt. Robots zoals WALL•E, die gespecialiseerd zijn in reiniging.

Stemmen
Volgens de eerste verhalen over WALL•E, wordt het een semi-stille film: met nauwelijks dialogen dus. Dat is een nogal radicale beslissing van Pixar, en daar ben ik dan ook héél erg benieuwd naar.  Er is wel wat tekst; onder andere de president van Buynlarge Corporation komt wel sprekend naar voren. Zijn stem zou worden ingesproken door Fred Willard. Maar verder wordt er in WALL•E nauwelijks iets gezegd. Als we Jim Hill mogen geloven, is dit slechts één van de vele unieke en vernieuwende kanten van deze animatiefilm. Kunnen jullie nog wachten? In 2008 komt-ie in de bioscopen.

Lees ook:
Logo WALL•E uitgelekt
Eerste plaatje uit Pixars WALL•E

Lees ook:Toy Story 3 plot bekend?
Lees ook:Eerste plaatje uit Pixar’s WALL• E
Lees ook:Boordevolle Wall-E update
Lees ook:Nieuwe stemmen Wall•E
Lees ook:Wall-eeeeeeeeee in het lang

5 reacties op “WALL•E wordt semi-stille film

  1. esteban

    Een vraagje, is dit een prentje uit de film? Op moviemeter.nl weigeren ze de film in de lijst op te nemen omdat dit enkel maar de voorstelling is van een karakter en geen “screenshot” uit de film. Geen plaatje, geen vermelding in de lijst. :-/

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ferry Piekart

    @ Esteban: Waarlijk, ik zou het niet weten!

      /   Beantwoorden  / 
  3. esteban

    Wel ik ook niet, toch bedankt. :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. THE DEN!

    vin ik

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.