Up opent het Filmfestival van Cannes

Het filmfestival van Cannes opent op 13 mei met Up voor het eerst met een animatiefilm. Hoewel er al vaker animatiefilms de selectie van het vermaarde filmfestival haalden (van Dumbo tot Waltz With Bashir), is het de eerste keer in de geschiedenis van Cannes dat het festival opent met een animatieprent.

De eer is weggelegd voor Up, het nieuwste kind van Disney en Pixar. De samenwerking tussen Disney en de inmiddels al even bekende animatiestudio Pixar leverde eerder al pareltjes op zoals Toy Story en Monsters, Inc.
Ook met recentere films als Cars, Ratatouille en Wall-E gooiden ze al hoge ogen.

Voor wie het al was vergeten, Up vertelt het verhaal van een oude man die duizenden ballonnen aan zijn huis bindt en naar de Zuid-Amerikaanse wildernis vliegt, waar hij merkt dat een negenjarige jongen zich stiekem aan boord heeft verstopt.

Of Up net zo goed zal scoren als zijn voorgangers op ’s werelds grootste filmwedstrijd moeten we nog even afwachten, maar volgens Mark Zoradi van Disney waren de organisatoren laaiend enthousiast. Het filmfestival in Zuid-Frankrijk loopt van 13 tot 24 mei. Wie Cannes net iets te ver vindt kan Up vanaf 7 oktober in de Belgische zalen bewonderen. Noorderburen die niet graag de grens oversteken moeten nog een dagje langer wachten op de release.

Lees ook:Shrek 4 opent filmfestival in New York
Lees ook:Wereldpremière Madagascar 3 in Cannes
Lees ook:Belgische coproductie opent in Venetië
Lees ook:Toy Story 3 plot bekend?
Lees ook:Prettig gestoorde teaser voor The Suicide Shop

0 reacties op “Up opent het Filmfestival van Cannes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.