Waar Pete Docter de mosterd vandaan haalde voor Up

De nieuwste film van Pete Docter Up loopt bij ons nog niet in de zalen, maar dat Docter een van de grote talenten is bij Pixar weet iedereen. Dat hij zijn baan bij Pixar echter te danken heeft aan zijn kortfilmpje over een een oude man en een kind… dát weet vast niet iedereen.

In 1990 studeerde Pete Docter af na drie jaar aan het California Institute of the Arts (CalArts). Met zijn laatstejaarsproject Next Door won hij een Student Academy Award. Zeg maar gerust een Oscar voor jong talent. Next Door is een 2D-animatie over een oude man met een vierkant hoofd en een kind dat hij vervelend vindt. Dat klinkt je vast niet vreemd in de oren? Inderdaad, Pixars nieuwste film Up draait om enkele personages die aan dezelfde beschrijving beantwoorden.

Links een scène uit Next Door, rechts uit Up

Naar goede gewoonte gingen John Lasseter en enkele anderen van Pixar op zoek naar nieuw talent op het filmfestival van CalArts, waar studenten elk jaar hun bloed, zweet en tranen in de kijker zetten. Het kortfilmpje van Docter maakte zo’n geweldig grote indruk dat de maker datzelfde jaar nog meteen aan de slag kon bij Pixar. Next Door is het beste bewijs dat een klein filmpje soms grote gevolgen kan hebben, zolang het zich maar op een bepaalde manier kan onderscheiden van de andere.

De hoofdpersonages uit Up

Lees ook:Pixar probeert meisjes te doorgronden
Lees ook:Vriendschap en jaloezie in de tekenfilm Second Wind
Lees ook:Pete Docters oorspronkelijke verhaal voor Monsters Inc
Lees ook:Stanton en Docter maken korte film
Lees ook:Makers Up onthullen leuke weetjes over de film

Eén reactie op “Waar Pete Docter de mosterd vandaan haalde voor Up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.