Makers Up onthullen leuke weetjes over de film

Meer ontdekken over Pixars nieuwste animatiefilm? Dan is dit bericht iets voor jou. We hebben enkele leuke weetjes over de film verzameld en even op een rijtje gezet.

Naar aanleiding van de aanwezigheid van Up in Cannes gaven regisseur Pete Docter en producent Jonas Rivera meer uitleg over hun nieuwste animatiefilm in een interview op de Amerikaanse zender Fox 29. Zo kun je horen dat het personage Carl Fredricksen deels gebaseerd is op mensen die ze kennen, bijvoorbeeld hun eigen grootvader.

Ook het tijdrovende animatieproces wordt besproken. Aan Up werd ruim vijf jaar gewerkt. Een animatieteam deed per week ongeveer vier seconden uit de film en dat was enkel voor de bewegingen, andere teams hielden zich dan weer bezig met de speciale effecten, de lichtinval of bijvoorbeeld de bonte verenpracht van de exotische vogel.

Het interview, dat je onderaan in dit bericht vindt, bevat ook enkele nieuwe fragmenten uit Up.

Enkele gedetailleerde stappen die het productieproces van Up blootgeven zijn hier te vinden.

In acht afbeeldingen volg je hoe ze in de animatiestudio vertrekken van een storyboard en naar een tot in kleinste bijzonderheden afgewerkt resultaat toewerken.

In de New York Times gaat Pete Docter dieper in op de symboliek die verscholen zit in Up. Hij vertelt er onder andere dat het geen toeval is dat heel veel zaken in het huis van Fredricksen rechthoekig zijn. Van het hoofd van het personage tot aan zijn vingers toe, bijna alles is blokvormig. Dat staat allemaal in contrast met de ronde, ovale vormen van het jonge, dikke padvindertje Russell. In het artikel staan nog meer interessante details over Up. Een leuke aanrader voor in die enkele minuten vrije tijd. Klik hier om het artikel te bekijken.

(Update: Blijkbaar is het artikel maar een korte tijd gratis beschikbaar voor lezer die geen abonnement hebben. Een schermafdruk van het artikel vind je hier.)

Ook in de Boston Phoenix staat een interview met Docter waarin enkele nieuwe details aan het licht komen. Russell zou namelijk erg veel overeenkomsten vertonen met Pete Sohn, de regisseur van het kortfilmpje Partly Cloudy dat samen met Up wordt vertoond. Het artikel is drie pagina’s lang en kun je hier bekijken (of hier).

Interview met Pete Docter en Jonas Rivera

(Via PixarBlog)

Lees ook:Nieuw Toy Story 3 personage verborgen in trailer Up
Lees ook:Waar Pete Docter de mosterd vandaan haalde voor Up
Lees ook:Stanton en Docter maken korte film
Lees ook:Pixar probeert meisjes te doorgronden
Lees ook:Pete Docters oorspronkelijke verhaal voor Monsters Inc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.