Werkt Pixar stiekem aan een nieuwe animatiefilm?

…over een jongen en een dinosaurus? Daar lijkt het in ieder geval wel op.

Het internet gonst van de geruchten nadat een lezer van PixarPlanet de making-of-filmpjes bekeek van Up, het recentste succes van Disney en Pixar. Op de beelden is te zien hoe Greg Dykstra, een beeldhouwer die voor de bekende animatiestudio werkt, bezig is aan een beeldje van Carl uit Up (zie screenshot bovenaan of onderaan in het fragment op tijdstip 04:06). Leuk om de sculpteur aan het werk te zien, maar het oog van de aandachtige Bryko614 viel vooral op het artwork dat aan de muur hing. Op de achtergrond zijn enkele afbeeldingen te zien van een jongen en een dinosaurus…

Dat is vreemd, want er is voorlopig niets bekend over een nieuwe film van Pixar met zulke personages. Dus legde de animatiefan via Twitter zijn vraag voor aan Ronnie del Carmen, de story supervisor van Pixar. Die antwoordde dat hij weet waar het over gaat, maar dat hij wil niets verklappen, behalve dat het niets met Toy Story heeft te maken. Rex hoeft dus niet te vrezen voor concurrentie, maar door het mysterieuze antwoord ontstonden op het wereldwijde web binnen de kortst mogelijke tijd heel wat uiteenlopende theorieën.

Op SlashFilm vindt lezer bsdseagle het opmerkelijk dat William Joyce, die vroeger nog bij Pixar heeft gewerkt, een kinderboek Dinosaur Bob schreef over een dinosaurus en een jongetje. Net iets te toevallig?

David A. Price (de auteur van het boek The Pixar Touch) liet aan PixarBlog weten dat Dykstra een liefhebber is van paleontologie en dat hij vorige maand, samen met enkele andere dinofans die bij Pixar werken, een uitstap maakte naar South Dakota. Dat kon dus best wel eens een researchtrip zijn voor een aankomend project.

Andere lezers zeggen dan weer dat het gewoon enkele oude schetsen zijn uit Up, dat het om een eerste concept ging van de jonge Russel en de vreemde vogel Kevin.

Maar als dat zo is, heeft del Carmen geen enkele reden om zo geheimzinnig te doen en had Pixar die tekening allang zelf voorgesteld in hun making-of, net zoals ze met andere concept art deden. Mijn beste gok is dat het om een nieuw project gaat en, rekening houdend met de overvolle agenda van de studio, wellicht een kortfilm.

De tijd zal het uitwijzen… Wat denken jullie?

Het bewuste fragment uit de making-of van Up (hier deel twee en deel drie)

(Via PixarPlanet)

Lees ook:Eerste fragment uit Dug’s Special Mission
Lees ook:Kleurrijke clip uit Day & Night
Lees ook:Nieuw personage voor Toy Story 3: Trixie
Lees ook:Pixar komt met twee nieuwe, originele films
Lees ook:Pixar brengt spectaculaire dinosaurussen tot leven

2 reacties op “Werkt Pixar stiekem aan een nieuwe animatiefilm?

  1. Hannes

    OMG zalig!! Bij extra’s op DVD’s kijk ik ook vaak naar dergelijke filmpjes in de hoop om op de achtergrond een onbekende/originele schets… Vaak zonder resultaat… Leuk dat ie het heeft gevonden, en vooral wow dat hij het zover heeft uitgespit! Ik kijk er naar uit! En hoop dat het stiekem een langspeelfilm is!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rex

    zeker cool!
    Ik zoek idd ook altidj nar dat soort clue’s :)

    En goed werk met het doorspitten naar de achtergronden een voormalig pixarmedewerker die een boek heeft geschreven over een jongen en een dindosaurus etc.
    Vind ik altijd erg interressante info.. lekker speculeren of wat er komen gaat :)
    cool bericht

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.