Pixar komt met twee nieuwe, originele films

Nieuwe Pixar-films: Eentje over dino’s en eentje over de menselijke geest.

Die twee nieuwe animatiefilms van Pixar waarvan we alleen de datum wisten? Daar werden zopas iets meer details over vrijgegeven op de D23-beurs in Amerika. Titels zijn er nog niet, maar dit zijn de twee opvolgers van Brave (zomer 2012) en Monsters University (zomer 2013):

De eerste animatiefilm (oktober 2013) is het regiedebuut van Bob Peterson (coregisseur Up, script Finding Nemo) en coregisseur Peter Sohn (regisseur Partly Cloudy). De film vertelt het wonderbaarlijke verhaal van wat er zou gebeurd zijn als er geen grote asteroïde neerstortte op aarde en alle dinosaurussen nog gewoon zouden leven. Producent van de film is John Walker (The Incredibles, The Iron Giant).

De tweede animatiefilm (mei 2014) is een nieuwe film van Pete Docter (regisseur Up en Monsters Inc) en coregisseur Ronnie del Carmen (regisseur Dug’s Special Mission). De film speelt zich af in een wereld die iedereen kent, maar die nog nooit iemand heeft gezien: de menselijke geest. Jonas Rivera (Up) is als producent bij het project betrokken. Naar verluidt wordt het script geschreven door Michael Arndt (Toy Story 3) en draait het om de vorming van ideeën. Erg ambitieus, zelfs voor Pixar.

Nu weten we tenminste waar die oude, mysterieuze concept art met dinosaurussen voor diende. Hoewel details op dit moment schaars zijn, is het voor vele fans vast een opluchting dat het in beide gevallen om originele ideeën gaat. Geen sequels à la Toy Story 4 en Cars 3. Voorlopig, tenminste…

Lees ook:Pixar onthult drie nieuwe animatiefilms
Lees ook:Vooruitblik op Pixars schema
Lees ook:Nieuwe regisseur Good Dinosaur (update)
Lees ook:Lasseter over Brave en Monsters University
Lees ook:Brad Lewis verlaat Pixar voor Digital Domain

6 reacties op “Pixar komt met twee nieuwe, originele films

  1. DragonMaster

    Super, geen sequels en coole ideeën. Bring it on!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hannes

    HEERLIJK! Geen sequels, en wat voor een heerlijke ideeën! De dino’s is leuk gevonden, maar de ideeënvorming is gewoonweg geniaal!!! Ik ben écht benieuwd hoe ze dat gaan uitwerken. Maar ik verwacht niets anders dan briljant van Pete Docter…

      /   Beantwoorden  / 
  3. TAZ

    eind 2013 worden we al plat gegooit met de walking with dinosaurs film en jurassic park 4 dus dan kan dit er ook nog wel bij.
    de dinosaurussen zijn op het witte doek in ieder geval nog lang niet uitgestorven en springlevend dus.
    sequels voor cars en komen er voorlopig niet maar dat wil niet zeggen dat die helemaal nooit meer komen als ik het goed begrijp in dit bericht.

      /   Beantwoorden  / 
  4. poppie

    lijken me 2 heerlijke films voral die dinos

      /   Beantwoorden  / 
  5. Vianerd

    Film over dinosaurussen die nog leefden omdat er nooit een giga-meteoriet was geweest? De evolutienerd in mij moppert dat er dan waarschijnlijk helemaal geen dino’s meer waren of dat ze er héél anders uit zouden zien. Natuurlijke selectie, evolutie, begrijp je wel.

    Maar de animatie- en Pixarnerd in mij roept; kom maar op met die film! :P

    Ik kijk naar beide films uit. Altijd beter dan een zootje vervolgen. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.