Lasseter over Brave en Monsters University

John Lasseter praat over twee nieuwe animatiefilms van Pixar.

In Londen vond een Meet the Filmmaker-evenement plaats met John Lasseter. Hij sprak er niet alleen over de films die hij regisseerde (A Bug’s Life, Toy Story 1 en 2, Cars 1 en 2), maar ook over twee nieuwe animatiefilms waar Pixar aan werkt: Brave en Monsters University.

Zoals we dat van de animatiestudio gewend zijn werden er zo goed als geen nieuwe details over de films verklapt, maar Lasseter gaat wel iets dieper in op de technische uitdaging die Brave wordt.

Brave (zomer 2012) is de studio’s eerste sprookje met magische elementen. Het verhaal speelt zich af in Schotland en het is blijkbaar een hele uitdaging om de film te animeren met de computer. In de onderstaande video ontdek je waarom.

Monsters University (zomer 2013) is een prequel met de personages uit Monsters, Inc. De nieuwe komedie draait om Mike en Sully, die elkaar voor het eerst ontmoeten op school.

John Lasseter praat over Brave en Monsters University

(Via Empire)

Lees ook:John Lasseter praat over inspiratie Cars 2
Lees ook:Verse blik op Monsters University
Lees ook:Pixar komt met twee nieuwe, originele films
Lees ook:Party-trailer Monsters University
Lees ook:Pixar probeert meisjes te doorgronden

3 reacties op “Lasseter over Brave en Monsters University

    1. Seppe

      Hehe, klopt. Ik denk dat de moderator wel een lijst kreeg met onderwerpen die taboe zijn. Het nadeel voor Lasseter was dat Breakfast News een liveprogramma was, dus kon hij er moeilijk onderuit toen ze een vervelende vraag stelden over Toy Story 4.

        /   Beantwoorden  / 
  1. Hans W.

    Twee dingen vallen me meteen op: het lijkt wel of Lasseter behoorlijk aangekomen is, want in het ruime shot zie je dat-ie bijna klem zit in dat regisseursstoeltje, en ik heb nog nooit iemand zo emotieloos “It’s really hilarious, it’s really funny” horen zeggen (aan het eind, als-ie het over Monsters University heeft). Dit alles neemt overigens niet weg dat ik nog steeds enorme bewondering voor de man heb…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.