John Lasseter praat over inspiratie Cars 2

Cars 2 werd – net als alle andere films van Pixar – gemaakt uit creatieve, en niet uit commerciële interesse. Dat is wat John Lasseter ons duidelijk wil maken.

Bij Disney/Pixar volgen ze ongetwijfeld ook wat er in de media wordt geschreven over het nieuwe vervolg op Cars. Een reactie die je overal terugvindt is iets à la “wat een zielig excuus om een nieuwe lading merchandise van Cars op de markt te brengen”.

Maar zo denkt grote baas en Cars- en Cars 2-regisseur John Lasseter er niet over. Of liever, hij wil niet dat mensen denken dat hij er zo over denkt. Daarom praat hij in de onderstaande video met veel passie en ethousiasme over het ontstaan van de plot voor Cars 2.

En wat blijkt? Dat het personage Finn McMissile (een superspion met de stem van Michael Caine) eigenlijk al bestond in de eerste Cars, ook al haalde hij het niet in de definitieve versie van de film. Verder vertelt hij ook meer over het zelfvoldane personage Francesco Bernoulli (ingesproken door John Turturro)

Cars 2 verschijnt vanaf 29 juni 2011 in de Nederlandse en Belgische bioscopen (ook in 3D). Meer afbeeldingen en informatie over de film vind je in onze vorige berichten.

John Lasseter praat over Cars 2

(Via SlashFilm)

Lees ook:Lasseter krijgt eigen personage in Cars 2
Lees ook:Lasseter over Brave en Monsters University
Lees ook:Een dag in het leven van John Lasseter
Lees ook:John Lasseter wordt coregisseur van Cars 2
Lees ook:John Lasseter ontkent Toy Story 4 niet

5 reacties op “John Lasseter praat over inspiratie Cars 2

  1. Jeroen

    Maar toch nog even de merchandise vermelden naar het einde toe. :I
    .
    Ik ben er absoluut zeker van dat er met passie aan dit project word gewerkt, net zoals bij elke andere Pixar film, maar dit neemt niet weg dat deze sequel het daglicht niet zou zien ZONDER de fenomenale merchandise verkoop.
    .
    De film zelf blijft dan ook (puur box office) één van de minst winstgevende Pixar-films.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    Als ik Lasseter zo gepassioneerd hoor praten, weet ik nooit of ik hem nu echt moet geloven… Zie ik z’n neus niet langzaam een beetje groter worden? :-)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jeroen

      Haha, ja hij spreekt echt wel over al zijn projecten met dat exact zelfde “enthousiasme”.
      .
      Wat mij wel opvalt is dat het in dit geval toch iets meer ingetogen is, ik veronderstel dat het multitasken op dit moment een beetje veel is voor Lasseter.
      Hij klinkt (en ziet er ook zo uit) een beetje moe…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Seppe

        Natuurlijk moet ie wat opgewekt klinken, deze video maakt nu eenmaal deel uit van de marketing. Toch is Cars al jarenlang ‘zijn’ kind, dus ik wel dat ie oprecht gelooft in het verhaal. Hij zou best wel eens vermoeid kunnen zijn, want eigenlijk zou als hij als grote baas deze sequel ook helemaal niet gaan regisseren. Het was pas halfweg 2010 dat zijn interventie als regisseur blijkbaar nodig was.

          /   Beantwoorden  / 
  3. peter

    het is echt een briljante man
    dus dezer ga ik zekker kijken

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.