Brad Lewis verlaat Pixar voor Digital Domain

De coregisseur van Cars 2 ruilt Pixar voor een nieuwe concurrent.

Elf jaar lang werkte Brad Lewis voor PDI/DreamWorks en produceerde hij onder meer de animatiefilm Antz. Nadien ging hij tien jaar voor Pixar aan de slag. Hij was producent van Ratatouille en coregisseur van het recente raceavontuur Cars 2.

Zopas raakte bekend dat Lewis zijn horizon verruimt. Hij verlaat Pixar en gaat werken voor Digital Domain’s Tradition Studios, een kersverse animatiestudio in Florida, opgericht door de Digital Domain Media Group.

Digital Domain is van oorsprong een special-effectshuis dat zich voortaan ook op animatiefilms wil richten. Steeds vaker willen studio’s die normaal alleen de afwerking doen, hun eigen ideeën uitwerken en de alsmaar groeiende animatiemarkt veroveren. Net zoals Industrial Light & Magic dat onlangs met Rango deed.

Het doel van de studio is om “nieuwe familiefilms met sterke verhalen te maken”, net zoals alle andere animatiehuizen op deze aardbol. Digital Domain heeft nog meer bekende namen aangeworven, zoals Aaron Blaise, Chuck Williams en Craig Grasso (respectievelijk de regisseur, producent en layout artist van Brother Bear en andere tekenfilms van Walt Disney).

Brad Lewis krijgt een baantje als regisseur, iets wat bij Pixar minder goed afliep. Oorspronkelijk zou hij Cars 2 in zijn eentje regisseren, maar John Lasseter nam die taak van hem over (vermoedelijk vanwege problemen met het verhaal). Gevolg: Lewis werd tot coregisseur gedemoveerd. Bij Digital Domains nieuwe studio hoopt hij wellicht om zijn regisseursambities op een betere manier waar te maken.

De studio’s eerste film is in productie en wordt verwacht in 2014.

(Via TCPalm)

Lees ook:The Legend of Tembo: Concurrentie voor Dumbo?
Lees ook:Nieuwe regisseur Good Dinosaur (update)
Lees ook:Lasseter krijgt eigen personage in Cars 2
Lees ook:John Lasseter wordt coregisseur van Cars 2
Lees ook:Playgrounds haalt topstudio’s naar Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.