The Legend of Tembo: Concurrentie voor Dumbo?

Een nieuw olifantenavontuur van enkele Disney-veteranen.

Chuck Williams en Aaron Blaise worden de regisseurs van The Legend of Tembo, de eerste animatiefilm van de recent opgerichte Tradition Studios van Digital Domain.

Concurrentie voor Dumbo en Horton? Wie weet. Tembo betekent olifant in het Swahili en de film gaat niet toevallig ook over zo’n dikhuid. Het verhaal wordt geschreven door Will Schneider en draait om een jonge, Afrikaanse olifant die gevangen genomen wordt en in India belandt. Daar begint voor hem een heel ander leven en ontpopt hij zich tot een dappere oorlogsolifant.

Op de foto bovenaan zie je Chuck Williams, Aaron Blaise en Craig Grasso in de nieuwe studio. In het verleden werkten ze samen aan Walt Disneys tekenfilm Brother Bear (respectievelijk als producent, regisseur en layout artist), maar ook aan The Lion King en Aladdin. Als je heel goed kijkt, zie je op de achtergrond al een kleine teaserposter voor Tembo. Van de vier verhalen waar de studio aan werkt, werd dat van Tembo – waar al zestien maanden werk in kroop – gekozen om de studio’s eerste film te worden.

De nieuwe studio steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken en wil de volgende ‘Pixar’ worden. Dat werd vorige maand letterlijk een beetje waarheid, want toen schreven we dat Brad Lewis (coregisseur Cars 2) Pixar na elf jaar trouwe dienst verliet voor een baan als regisseur bij de nieuwe animatiestudio.

De nieuwe animatiefilm wordt verwacht in de herfst van 2014.

Update 15 augustus 2011: Bekijk de eerste poster en concept art

(Via TCPalm – Foto via Cartoon Brew)

Lees ook:Eerste poster en artwork voor Tembo
Lees ook:Staat Tembo weer op uit de dood?
Lees ook:Productie The Legend of Tembo stopgezet
Lees ook:Brad Lewis verlaat Pixar voor Digital Domain
Lees ook:King of the Elves

2 reacties op “The Legend of Tembo: Concurrentie voor Dumbo?

  1. kenny van rymenant

    kan echt wel iets worden :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.