Productie The Legend of Tembo stopgezet

De nieuwe animatiestudio achter de olifantenfilm sluit de deuren.

Vorig jaar schreven we hoe Digital Domain’s Tradition Studios, een kersverse animatiestudio, de ‘nieuwe Pixar’ wilde worden. Die droom is nu abrupt tot een einde gekomen, want moederbedrijf Digital Domain Media Group laat weten dat CEO John C. Textor is afgetreden en de animatiestudio in Florida wordt opgedoekt.

Reden daarvoor is de financiële situatie van het bedrijf. De prijs van de aandelen daalde dertig procent en investeerders vluchtten weg na het nieuws dat het bedrijf een lening van 35 miljoen dollar niet kon terugbetalen. Eerder kwam Digital Domain negatief in het nieuws omdat er studenten werden gebruikt die gratis aan films werkten (slechts in ruil voor ervaring en punten voor school.)

Meer dan driehonderd mensen verliezen hun baan, waarvan er honderd aan The Legend of Tembo werkten. De olifantenfilm zou de studio’s eerste animatiefilm worden, maar de productie ervan is nu stopgezet. Heel wat (beginnende) animators, storyboardtekenaars en ontwerpers staan op straat. Mensen die Walt Disney en Pixar verlieten om bij Traditional Studios aan de slag te gaan, komen nu bedrogen uit. Sommigen verhuisden duizenden kilometers om in Florida aan de film te kunnen werken.

Ook voor regisseursduo Chuck Williams en Aaron Blaise (Brother Bear) is de situatie erg pijnlijk. Nadat ze bij Disney jarenlang tevergeefs aan King of the Elves werkten, besloten ze om voor Tradition The Legend of Tembo te regisseren. Oorspronkelijk wilde Blaise animatie voor gezien houden en zich concentreren op zijn dierenillustraties, maar omdat het een dierenfilm was, wilde hij het nog één keer proberen…

De klemtoon van het bedrijf verschuift nu naar Digital Domain Productions. Andere studio’s in Californië en Vancouver en het instituut in West Palm Beach blijven wel bestaan. Zij zullen zich opnieuw concentreren op special effects en computeranimatie voor andere films en de digitale productie voor commercials. De met Oscars bekroonde hoofdstudio maakte effecten voor heel wat kaskrakers, waaronder Titanic, The Curious Case of Benjamin Button, de Transformers-films, TRON: Legacy, Star Trek, X-Men: First Class en The Avengers.

(Via Variety, TCPalm en een goede bron – Bovenste afbeelding uit The Lion King)

Lees ook:Staat Tembo weer op uit de dood?
Lees ook:Brad Lewis verlaat Pixar voor Digital Domain
Lees ook:The Legend of Tembo: Concurrentie voor Dumbo?
Lees ook:ImageMovers leeft voort in Atomic Fiction
Lees ook:Productie van The Dream Machine stopgezet

8 reacties op “Productie The Legend of Tembo stopgezet

  1. Locall

    Fuck, ik was heel nieuwsgierig naar die film… :( jammer!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roel

    Gewoon zielig voor die medewerkers :(

      /   Beantwoorden  / 
  3. peter

    ik leef met ze mee.
    jammer het leek me een leuke film.

      /   Beantwoorden  / 
  4. TAZ

    ontzettend jammer allemaal.
    leek me een hele mooie film.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hansje

    Triest te horen. Altijd jammer als een animatiestudio wordt opgedoekt.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Liënne

    Ai, wat erg. Ik hou van traditionele animatie en ik vind het erg jammer dat daardoor 2 films niet uitkomen die er al goed uitzagen. Het feit dat er studenten werkten vind ik helemaal niet erg, ik vind het juist goed om te weten dat beginners ook ergens een kans krijgen en zo de traditionele animatie nog in leven gehouden wordt. Maar helaas.
    Als ik rijk was had ik graag aan zoiets gedoneerd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. DragonMaster

      Tembo ging een film met computeranimatie worden, niet met traditionele animatie. (Het feit dat er studenten werken is inderdaad niet erg, maar het is wel erg dat ze er niet voor betaald werden.)

        /   Beantwoorden  / 
  7. Thijs

    Haha lekker plaatje seppe XD

    Ja het is echt een moeilijk zorgelijke
    situatie voor Digital Domain :(

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.