Een heleboel nieuwe kortfilms voor Disney/Pixar

Nieuwe Toy Story Toons, Cars Toons en een korte Rapunzel-film.

Voorafgaand aan de Licensing International Expo 2011 vertelde Andy Mooney (de baas van Disney Consumer Products) deze week op een persconferentie in Glendale iets meer over Disneys merchandiseplannen. Verborgen tussen nieuwe aankondigingen en saaie cijfertjes zaten een aantal interessante berichten:

In minder dan vijf jaar na het verschijnen van Pixars Cars bracht het daarvan afgeleide speelgoed en andere producten wereldwijd meer dan tien miljard dollar op. Dat indrukwekkende bedrag zal straks, wanneer Cars 2 in de bioscoop verschijnt,  alleen maar toenemen. Er wordt verwacht dat de Cars-franchise een van de grootste wordt en de verkoop van Toy Story 3-spullen van vorig jaar overtreft. Mickey Mouse is dan weer goed op weg om een slordige negen miljard dollar binnen te halen in 2011.

Er wordt ook aan een nieuwe lading Cars Toons gewerkt. Eerder werden negen korte filmpjes gebundeld op Cars Toon: Mater’s Tall Tales (Takel’s Sterke Verhalen), maar daar blijft het niet bij. In 2012 worden enkele nieuwe filmpjes verwacht. Ze zullen bioscoopfilms voorafgaan voor ze op Disneys tv-zenders worden uitgezonden en als bonusmateriaal bij andere films belanden.

Meer Toy Story Toons zijn eveneens in de maak. De eerste, Hawaiian Vacation, gaat Cars 2 in de bioscoop vooraf. Een tweede wordt gekoppeld aan The Muppets. Volgend jaar verschijnen nog eens twee nieuwe miniavonturen rond het speelgoed en dat zullen niet de laatste zijn.

Ook de personages uit Tangled krijgen een kortfilm. In de lente van 2012 zendt Disney Channel een speciale animatie uit. In het filmpje is te zien hoe Rapunzel en Flynn Rider elkaar het jawoord geven en in het huwelijk treden. Wellicht is dit het grappige filmpje waar de regisseurs van Tangled het eerder over hadden.

Kortom, de personages uit films van Disney/Pixar blijven voortleven in korte animaties.

(Via FN)

Lees ook:Disney wil vier Toy Story-avonturen per jaar
Lees ook:Disney werkt aan korte animatiefilm Rapunzel
Lees ook:Pixar vliegt Ken en Barbie naar Hawaï?
Lees ook:Kortfilms van Toy Story in de maak?
Lees ook:Eerste clip uit Cars Toon Air Mater

4 reacties op “Een heleboel nieuwe kortfilms voor Disney/Pixar

  1. Edwin Schaap

    Misschien heb ik ‘t gemist, maar wanneer is Ticktocktale te zien? Ben daar ook heel benieuwd naar!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Het heeft al op een aantal animatiefestivals gedraaid (zoals Annecy), maar voor zover ik weet is er geen release bekend voor Tick Tock Tale. Mijn beste gok is dat het niet meer in de bioscoop verschijnt, maar als extraatje op een van de volgende films van Disney/Pixar. Zodra er meer informatie is, lees je dat wel op onze site.

        /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    nu maar hopen dat disney channel en disney xd al die gloednieuwe korte filmpjes uit gaan zenden en dat ze maar blijven doorgaan met gloednieuwe afleveringen maken van have a laugh en mickey en donald.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.