Papieren personages, stop motion en de kracht van muziek in Elio

Bekijk de papieren kortfilm Elio

Bekijk het creatieve animatiefilmpje gemaakt met papier.

Het decor en enkele personages uit ElioEen van mijn allereerste berichten op Animatieblog ging over CubeeCraft. Op die website kon je allerlei ontwerpen uitprinten die je vervolgens tot (bekende) figuurtjes kon vouwen. Roberto Díaz, een Spaanse 3D-kunstenaar en animator, heeft onlangs een kortfilmpje gemaakt met personages die ook helemaal uit papier werden gecreëerd. Het uitknippen, vouwen en plakken van alle ledematen en voorwerpen in Elio moet een hele klus zijn geweest. Maar papier is niet de enige creatieve beperking die de jonge animator zich oplegde: het stop-motionfilmpje werd helemaal gemaakt met een Nokia XpressMusic 5800.

Stukje van de making-of van ElioVoor een wedstrijd maakte Díaz de korte animatiefilm Elio. In het verhaal ontdekt het hoofdpersonage de kracht van muziek. Wanneer de verveling toeslaat tijdens zijn baantje als schoonmaker in een ziekenhuis, besluit Elio een lekker deuntje op te zetten… Hoe dat verder afloopt kun je onderaan bekijken.

Meer informatie over het papieren filmproject vind je op eliofilm.wordpress.com, waar je ook enkele ontwerpen van zijn personages kunt downloaden. Voor foto’s kun je op Flickr terecht.

Kortfilm Elio van Roberto Díaz

Lees ook:For Sock’s Sake is een heerlijk soepje van animatiestijlen
Lees ook:Maak je favoriete animatiepersonages in 3D
Lees ook:Nieuw beeldmateriaal van The Princess and the Frog
Lees ook:Een ode aan Michael Jackson, gemaakt in de hemel
Lees ook:Aardman animeert voor kinderen met kanker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.