Guillermo del Toro brengt duistere Pinocchio tot leven

Een duistere stop-motionversie van Pinocchio in de maak

Even genoeg van vriendelijke ogers, schattige elfjes en pratend speelgoed? Dan wordt de duistere versie van Pinocchio vast iets om naar uit te kijken.

Tekening van Gris Grimly voor PinocchioOp Comic-Con liet Guillermo del Toro weten dat Pinocchio nog steeds leeft. Hij had het op het evenement over het nieuwe project rond de houten pop die beroemd werd dankzij de tekenfilm van Walt Disney uit 1940.

De nieuwe film wordt echter een stop-motionanimatie in 3D (zoals Coraline) en zal een minder lieflijk verhaal vertellen. Het gaat nog steeds over de legendarische creatie van Geppetto die tot leven komt, maar het magische jongetje blijkt geen lieverd te zijn. Sterker nog, de houten leugenaar doet niets liever dan kattenkwaad uithalen en gemene spelletjes spelen…

Tekening van Gris Grimly voor PinocchioDel Toro is de producent van de film. Hij is de regisseur van het prachtige, volwassen sprookje Pan’s Labyrinth (winnaar van enkele Oscars in 2007) en andere bekende titels zoals de Hellboy-speelfilms. De regie is in handen van Gris Grimly, die eerder al de knappe illustraties maakte voor het Pinocchio-boek van de Italiaanse auteur Carlo Collodi in 2002.

In een bericht op zijn website laat Grimly weten dat hij momenteel hard werkt aan Pinocchio, zijn eerste lange animatiefilm. Een maand geleden werd er een akkoord gesloten met de Franse filmstudio Pathé. Het budget voor de ontwikkeling gaat naar een klein team dat zich de volgende tien à twaalf weken uit de naad werkt in een bescheiden bungalow op het terrein van de Jim Henson Company (de bekende studio achter The Muppets). Grimly krijgt hulp van een (voorlopig anonieme) coregisseur met wie hij een groepje van kustenaars en ontwerpers leidt. Samen zullen ze script afwerken en worden er alvast twee karaktersculpturen gecreëerd door het getalenteerde Mackinnon & Saunders-team, de poppenmakers die meewerkten aan onder andere Corpse Bride en Fantastic Mr Fox. Voor de muziek hebben de makers niemand minder dan Nick Cave gestrikt.

In de herfst hoopt het team een ruwe versie van de film klaar te hebben en werpen ze hun hengel uit in de gigantische vijver met studio’s. Laten we hopen dat er snel een bekende studio bijt zodat we deze interessante film niet hoeven te missen. (De afbeeldingen in dit bericht zijn tekeningen van de illustrator/regisseur.)

Meer tekenmateriaal van Pinocchio

Anatomy of a puppet Cover van het boek Pinocchio Tekening van Gris Grimly voor Pinocchio

(Via SlashFilm, Empire en MadCreator)

Lees ook:Guillermo del Toro regisseert Pinocchio
Lees ook:Stop motion Pinocchio afgelast
Lees ook:ShadowMachine animeert Pinocchio
Lees ook:Eerste artwork voor duistere Pinocchio-remake [update]
Lees ook:Erg knappe replica van houten Pinocchio

4 reacties op “Guillermo del Toro brengt duistere Pinocchio tot leven

  1. Dylan

    Oke..hij werkt ook al aan een 3D-reboot van The Haunted Mansion :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sjaak

    Klinkt veel belovend!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Blaffende Bud

    Del Toro begint een beetje mijn Burton-crush te doorbreken, qua stijl.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Tünde

    Wauw, dat is inderdaad heel veelbelovend! Ben nu al ontzettend benieuwd!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.