Kerstmis brengt SpongeBob in stop motion

Een nieuwe kerstfilm laat SpongeBob van een andere kant zien.

Met Kerstmis verschijnt een bijzonder SpongeBob SquarePants-avontuur op de buis. De film heet It’s A SpongeBob Christmas! en in tegenstelling tot de vertrouwde, getekende animatieserie wordt de film met stop-motionanimatie gemaakt.

Voor de kerstfilm vonden de makers inspiratie bij de klassiekers van Rankin/Bass uit jaren 70 (Rudolph the Red-Nosed Reindeer, Santa Claus is Comin’ to Town) en het SpongeBob-liedje Don’t Be A Jerk, It’s Christmas uit 2009. Acteur John Goodman leent zijn stem aan Santa Claus in de nieuwe film.

Het verhaal draait om Plankton die zweert dat hij voor Kerstmis het recept van de beroemde Krabby Patty-burger zal bemachtigen. Hij probeert de bewoners van Bikini Bottom ziek te maken door iedereen te laten eten van zijn speciale fruitcake, waar hij stiekem ‘jerktonium’ in heeft gedaan.

Onze collega Brendon van Bleeding Cool herinnerde er ons aan dat er voor de tiende verjaardag van de tekenfilmserie door Screen Novelties al een stop-motionversie van de intro van de serie werd gemaakt. Die vind je, samen met het kerstliedje, onderaan in dit bericht. It’s A SpongeBob Christmas! wordt op de buis verwacht in december 2012.

Stop-motionintro SpongeBob SquarePants

Nummer Don’t Be a Jerk, It’s Christmas

Lees ook:Eerste blik op SpongeBob in stop motion
Lees ook:Clip It’s A SpongeBob Christmas
Lees ook:SpongeBob in stop motion
Lees ook:Justin Bieber als animatiefiguurtje
Lees ook:Leuke karakterposters voor Arthur Christmas

3 reacties op “Kerstmis brengt SpongeBob in stop motion

 1. Jordi

  Ziet er goed uit :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  ik ben benieuwd.

    /   Beantwoorden  / 
 3. esteban

  Ik ben geen Spongebob-fan, integendeel zelfs. Maar deze stop-motion versie oogt onweerstaanbaar. :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.