Regisseur The Silence of The Lambs waagt zich aan animatiefilm

Jonathan Demme wil Zeitoun verfilmen in animatiestijl

Jonathan Demme wil de naweeën van orkaan Katrina animeren.

Jonathan Demme tijdens opnames van Silence of the LambsJonathan Demme, de bekroonde regisseur achter Oscar-winnende films als The Silence of the Lambs en Philadelphia, liet weten dat hij van zijn volgende project een animatiefilm wil maken.

Boekcover Zeitoun van Dave EggersDe regisseur liet zijn oog vallen op Zeitoun, een recent non-fictieboek van Dave Eggers.

Zeitoun is niet alleen de titel van het boek, maar ook de exotische achternaam van het Amerikaanse hoofdpersonage met Syrische roots. Het verhaal gaat over de belevenissen van de man en zijn gezin. Wanneer in 2005 de orkaan Katrina flink huishoudt in New Orleans, besluit Zeitoun om in de stad achter te blijven en de mensen te helpen.

Een passie voor animatie was het helaas niet die Demme dreef om een animatiefilm te maken. De regisseur kwam heel eenvoudig op dat idee toen hij de cover van het boek zag (zie afbeelding). Op dit moment is er nog geen releasedatum en heeft de film naar verluidt nog geen distributiemaatschappij. Toch is het leuk om te horen dat er in de toekomst (hopelijk) weer een volwassen animatiefilm aankomt.

(Via AM)

Lees ook:The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore
Lees ook:Pete Docters oorspronkelijke verhaal voor Monsters Inc
Lees ook:Anderson broedt op animatiefilm
Lees ook:De vele illustraties achter Monsters vs Aliens
Lees ook:Brad Bird staat open voor The Incredibles 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.