Eerste trailer voor The House

Een Koreaanse animatiefilm over geesten die in je huis wonen.

The House werd gemaakt door Park Mi-Sun, Park Eun-Young, Ban Joo-Young, Lee Hyun-Jin en Lee Jae-Ho, vijf vers afgestudeerde leerlingen van de KAFA (Korean Academy of Film Art). Daar krijgen ze niet alleen de kans om korte films te maken, maar ook avondvullende animatiefilms. Op die manier doen de jonge animators in spe een heleboel nuttige ervaring op.

(Stel je voor dat ze zoiets in Nederland en België zouden doen, ik word er nu al opgewonden van.)

Wat is een huis precies? Een plaats waar je eet, drinkt en slaapt? Iets waar je je veilig voelt? Waar je steeds terecht kan? Is dat dan niet een beetje familie? The House omschrijft een huis als een plaats waar mensen en geesten samenleven. Het verhaal speelt zich af in een arme buurt die moet wijken voor nieuwe gebouwen. De mensen worden gedwongen om te verhuizen en de geesten blijven verweesd achter. Wanneer een meisje haar intrek neemt in een oud huis, maakt ze kennis met een verwarde geest. Hij vraagt haar om hulp en wil de afbraak van de oude buurt voorkomen.

Eerste trailer voor The House (2011)

(Via CTK, HC, AI en GB)

Lees ook:Trailer House of Magic
Lees ook:Nummer 13: Monster House
Lees ook:Teaser House of Magic
Lees ook:Eerste trailer voor The Magic Tree House
Lees ook:Korte animatiefilm: The Counterfeit Cat

Eén reactie op “Eerste trailer voor The House

  1. Hans W.

    Waar halen vijf net afgestudeerde leerlingen het geld en de tijd vandaan om een avondvullende tekenfilm te maken? Krijgen ze daar een soort subsidie die ze in de rest van de wereld niet kennen? En nog wat hulp van zo’n 50 oud-medestudenten? Anders begrijp ik eigenlijk niet hoe zoiets mogelijk is…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.