Schilderachtige trailer voor Le Tableau

Frans-Belgische animatiefilm over schilderijfiguren die tot leven komen.

Vreemd dat deze animatiefilm, die nochtans al een paar keer op onze site werd vermeld, nog geen eigen bericht had. Tijd om dat snel even goed te maken.

Het verhaal van Le Tableau speelt zich af in een schilderij waarvan de personages tot leven kwamen. Het leven is niet voor alle kunstwerkjes een pretje, want er heerst apartheid tussen de drie rassen. De complete Toupins (Alafen) wanen zich superieur en weigeren om onvolledige figuren in hun kasteel toe te laten. Sterker nog, ze maken zelfs jacht op de ongekleurde Pafinis (Niafen) en de schetserige Reufs (Ruwlijnen). Vastbesloten om de échte schilder te vinden en hem te vragen om iedereen af te werken, trekken drie figuurtjes op avontuur en springen ze uit hun schilderij.

Le Tableau, geregisseerd door Jean-François Laguionie, is een Frans-Belgische coproductie van Blue Spirit Animation en BE-Films. Een deel van de film werd op Belgische bodem gecreëerd in de Brusselse animatiestudio Sinematik. Wat meteen opvalt aan de film is de visuele stijl. Met computeranimatie werd een schilderachtige look nagebootst die ergens tussen 2D en 3D zweeft. De personages zijn niet zo vlak zoals in een tekenfilm, maar ook niet echt driedimensionaal zoals in de meeste computerfilms. De onderstaande trailer geeft je een goed voorsmaakje van de aparte stijl.

De film verscheen reeds in de Franse en Waalse bioscopen en werd dit jaar genomineerd voor een César voor de Beste Animatiefilm. Daarnaast werd Le Tableau geselecteerd voor verschillende festivals (zoals het Belgische Anima en het Nederlandse HAFF) en draait hij in juni op het wereldberoemde animatiefilmfestival in Annecy.

Trailer voor Le Tableau

Lees ook:Trailer Ernest & Celestine
Lees ook:Césarnominaties voor Beste Animatiefilm
Lees ook:Pak op de valreep het laatste beetje Anima mee
Lees ook:Trailer La mécanique du cœur
Lees ook:Schilderachtige topanimatie in The Old Man and the Sea

Eén reactie op “Schilderachtige trailer voor Le Tableau

  1. Hans W.

    Gezien op het HAFF. Zeer de moeite waard!
    Een erg mooie 2D-rendering van 3D-animatie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.