Olympische promotie voor animatie

Onverslaanbare krachtpatsers en sportieve zombies? Het bekende sportfestijn inspireert reclamemakers van Brave, Finding Nemo, Wreck-It Ralph en ParaNorman.

Heel wat marketingmensen maken gebruik van de Olympische Spelen om reclame te maken voor nieuwe (animatie)films. Het wereldwijde sportevenement zorgt namelijk voor heel wat aandacht en dus werden er enkele toepasselijke spotjes gemaakt voor Brave, Finding Nemo 3D, Wreck-It Ralph en ParaNorman.

Zo wordt een fragment van de Schotse highland games uit Brave gebruikt in een olympische context. Dat het in Pixars knappe sprookje eigenlijk clans in plaats van landen zijn die het tegen elkaar opnemen maakt niet zo veel uit. Voor de nieuwe 3D-versie van Finding Nemo werd dan weer een clip gemaakt waarin bekende Amerikaanse zwemmers opduiken die aan de Spelen deelnemen.

Ook Walt Disney springt op de olympische wagen met vier spotjes voor Wreck-It Ralph. Daarin komen zelfs worstelaars, turners en boksers aan bod terwijl stemacteurs Jane Lynch (Sergeant Calhoun) en Jack McBrayer (Fix-It Felix) gelijkenissen tussen de film en de sport aanhalen.

Het knapste werk komt echter van LAIKA, de animatiestudio die binnenkort de veelbelovende stop-motionfilm ParaNorman uitbrengt. In twee grappige promotiespotjes zijn zombies te zien die enkele olympische sporten demonstreren. Let vooral op de leuke details (dat armpje van de zombie op het paard!).

ParaNorman

Brave

Wreck-It Ralph

Finding Nemo 3D

Lees ook:Olympische reclame voor Hotel Transylvania
Lees ook:Frankenweenie en Nemo’s bioscoopetiquette
Lees ook:Bekijk Wreck-It Ralph in actie
Lees ook:Leuke teaser voor Finding Nemo Blu-ray
Lees ook:Toffe trailer voor Wreck-It Ralph

5 reacties op “Olympische promotie voor animatie

  1. Roel

    Ja oké, ik weet niet wat ik ervan moet denken, maar die finding nemo ziet er uitermate suf uit.
    Die van Paranorman op het paard was wel heel leuk, dat komt deels ook omdat ik van die film een hogere dunk heb. Ik ga Nemo sowieso niet zien want waarom zou je zo een zien als je hem al kent, 3D of niet.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mohegan

    Ok, die van Nemo is gewoon echt suf. Bijna pijnlijk suf. De rest is leuk, en die van ParaNormsn maakte mij wel aan het lachen

      /   Beantwoorden  / 
  3. max

    Komt Finding nemo ook in 3D in Nederland en Belgie? want The lion king wel, maar belle en het beest niet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.