Eerste beelden uit Tante Hilda

Hilda

Nieuwe, handgetekende film van de Oscargenomineerde studio Folimage.

Tante HildaTante Hilda is een nieuwe bioscoopprent van Folimage, de Franse studio die hoge ogen gooide met succesvolle films zoals La Prophétie des Grenouilles (Raining Cats and Frogs), Mia Et le Migou (Mia and the Migoo) en Une Vie de Chat (A Cat in Paris, vorig jaar genomineerd voor de Oscar voor Beste Animatiefilm).

De handgetekende animatiefilm werd geregisseerd door Jacques-Rémy Girerd en Benoît Chieux, die het script samen schreven met Iouri Tcherenkov.

Het verhaal draait om Tante Hilda, een vrouw die dol is op de natuur en een museum heeft met miljoenen planten uit de hele wereld. Met veel liefde zorgt ze voor talloze soorten die met uitsterven worden bedreigd. Ondertussen werken wetenschappers aan Attilem, een nieuwe graansoort die met weinig water en zonder meststof kan overleven. Het zou een einde kunnen maken aan de hongersnood, maar helaas gebeurt er iets catastrofaals…

Wat zich vervolgens ontspint, is een soort van milieuactivisme in een kleurrijke en komische animatiefilm waarin het uiteindelijk komt tot een confrontatie tussen twee sterke vrouwen. De film is een Frans-Luxemburgse coproductie van Folimage, Mélusine Productions, Rhône-Alpes Cinéma, France 3 Cinéma en SND.

De tekenfilm verschijnt pas op 12 februari 2014 in de Franse zalen, maar gaat volgende week al in première op het beroemde animatiefilmfestival in Annecy (10 – 15 juni 2013).

Work-in-progress-trailer voor Tante Hilda

Lees ook:Nieuwe trailer Tante Hilda
Lees ook:Folimage blikt vooruit
Lees ook:Knappe trailer voor Kali the Little Vampire
Lees ook:Onheilspellende beelden uit The Inn
Lees ook:Korte animatiefilm: Electroshock

2 reacties op “Eerste beelden uit Tante Hilda

  1. DragonMaster

    Mooi voorsmaakje. Weer een Oscar kanshebber?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hansje

    Fijn dat er nog steeds van dit soort lange handgetekende animatiefilms worden gemaakt. Folimage is sowieso altijd wel goed bezig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.