Tv Tip: Jeroen Krabbé bekijkt de animatiefilm in Nederland

Morgen, zaterdag 20 oktober om 13.55u zendt Nederland 1 de interessante documentaire reeks Allemaal Film uit. In deze zevende aflevering begeleidt presentator Jeroen Krabbé ons doorheen de geschiedenis van de animatiefilm in Nederland. Je kan de uitzending nu al online bekijken dankzij het geweldige uitzendinggemist.nl.


Aflevering 7: Wereldberoemd in kleine kring

Animatie staat aan de wieg van de film: door het ronddraaien van stilstaande plaatjes creëerde men de illusie van beweging. De Nederlandse animatiefilm is niet erg bekend bij het grote publiek. Toch heeft Nederland een rijke traditie in deze filmdiscipline, met verschillende internationale prijzen als bewijs. Wat maakt Nederlandse animatie zo bijzonder? En wat is de invloed van animatie op live-action films, nu en in de toekomst? Met Paul Driessen, Michael Dudok de Wit, Gerrit van Dijk, Harrie Geelen, Paul de Nooijer, Menno de Nooijer, Monique Renault, Börge Ring, Rosto A.D.

(Bedankt voor de tip Lukas!) 

Lees ook:Eerste aflevering De Kijkdoos nadert voltooiing
Lees ook:Nederlandse animatie in Kunststof TV
Lees ook:Animatie op tv zondag: Dudok de Wit en spionnen
Lees ook:ADV: YOUNG@HEART een grote hit op de filmfestivals!
Lees ook:Bekijk Dexter Early Cuts aflevering 3: Cindy Landon

3 reacties op “Tv Tip: Jeroen Krabbé bekijkt de animatiefilm in Nederland

  1. Ferry Piekart

    Volgens mij was deze aflevering vorige week al. Maar nu nog wel terug te vinden via uitzending gemist. De moeite van het bekijken in ieder geval zeer zeker waard!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wendy

    Klopt Ferry, die van zaterdagmiddag was al de herhaling van vorige week.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans W.

    De box “allemaal Film” is al een tijdje op DVD uit, en de rest van de afleveringen is ook erg aardig. Jammer vind ik een beetje dat alleen ‘mainstream’ animatiewereldje aan het woord komt. Er wordt nog zoveel meer moois gemaakt… Maar voor leken zal een en ander wel een eye-opener zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.