Televisieserie Dexter krijgt bloederige spin-off in animatie

Bekijk de eerste beelden van de animatieserie Dexter: Early Cuts

Een nieuwe animatieserie over de op bloed beluste seriemoordenaar.

Logo Dexter: Early CutsDexter is een erg populaire televisieserie en de kip met gouden eieren voor de Amerikaanse zender Showtime. Van de vier seizoenen, die elk uit twaalf afleveringen bestaan, was de laatste episode met 2.6 miljoen kijkers goed voor een nieuw record als bestbekende programma van de zender. In september 2010 begint de serie aan zijn vijfde seizoen.

Dexter werd de voorbije jaren overladen met prijzen. Behalve een heleboel nominaties en prijzen (waaronder een Emmy Award), kreeg de serie eerder deze week nog twee Golden Globe Awards; voor Beste Mannelijke Hoofdrol én Beste Mannelijke Bijrol in een televisiedrama.

Poster Dexter: Early CutsIn Dexter maak je kennis met het gelijknamige hoofdpersonage dat gespeeld wordt door Michael C. Hall. Overdag werkt hij als forensisch expert in bloedanalyse voor het politiebureau van Miami, maar ’s nachts verandert hij in een seriemoordenaar en spoort hij misdadigers op die onterecht vrijuit gingen, of die de politie niet kon vatten. Dat maakt hem eigenlijk een moderne superheld die van de wereld een betere plaats wil maken, maar dan zonder de bijzondere krachten en in de vorm van een getraumatiseerd personage. Gelukkig leerde zijn stiefvader hem hoe hij zijn psychopathische lust naar bloed kan temperen: door alleen maar mensen te vermoorden die het verdienen…

Je hebt alle afleveringen al gezien en je kan niet wachten op seizoen vijf? Dan hebben we goed nieuws, want de serie kreeg ook een spin-off. Dexter: Early Cuts is een animatieserie die als prequel dient: je ziet de eerste moorden van Dexter. De serie wordt niet op tv uitgezonden, maar bevat een aantal ‘webisodes’ die online verschijnen. Elke aflevering duurt niet langer dan tien minuten en bestaat uit vier korte hoofdstukken.

Dexter aan het werkDe serie lijkt op een comic die tot leven kwam. Dat komt door de tekeningen van drie Amerikaanse striptekenaars: Kyle Baker, Andrés Vera Martínez en Ty Templeton. Het trio koos voor een duistere en realistische, maar weinig vloeiende tekenstijl. Scenariste Lauren Gussis schreef het script.

Het hoofdpersonage kreeg de enige echte, onvervalste stem van Michael C. Hall.

Onderaan krijg je alvast een voorsmaakje van de animatieserie.

[update] Je kan de eerste, tweede en derde aflevering ondertussen al online bekijken.

Dexter: Early Cuts – Behind the Scenes

Lees ook:Bekijk Dexter Early Cuts aflevering 2: Gene Marshall
Lees ook:Bekijk Dexter Early Cuts aflevering 3: Cindy Landon
Lees ook:Bekijk Dexter Early Cuts aflevering 1: Alex Timmons
Lees ook:Geen verrassing: The Simpsons krijgt 23e seizoen
Lees ook:Trailer nieuwe Dragons-serie

Eén reactie op “Televisieserie Dexter krijgt bloederige spin-off in animatie

  1. Lina

    Coooool!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.