Comedy Central onder vuur door nieuwe Jezus-serie

Comedy Central werkt aan een nieuwe serie over Jezus Christus

De hypocrisie van Comedy Central heeft een nieuwe grens bereikt. Met de gecensureerde Mohammed-aflevering nog vers in het geheugen, stijgt het aantal verontwaardigde reacties met de minuut nadat de Amerikaanse televisiezender bekendmaakte dat er aan een komische animatieserie rond Jezus Christus wordt gewerkt.

Censuur in South Parks aflevering 201Toen in april de South Park-aflevering 201 hevig gecensureerd werd omdat de makers Mohammed in de serie lieten meespelen (en dus ook een heiligschennende tekening van de profeet hadden gemaakt), kreeg de zender bakken negatieve reacties over zich heen van fans uit de hele wereld. Comedy Central verdedigde zich achter de laffe doods-bedreigingen die religieuze fundamentalisten aan het adres van de makers hadden geuit. Matt Stone en Trey Parker, bedenkers van de serie, hadden echter op voorhand aangegeven dat ze zich niet zouden laten chanteren en het recht hadden om met elke religie de spot te drijven. De televisiezender dacht daar blijkbaar anders over en voorzag de gewraakte episode van heel wat lompe, zwarte balken en minutenlange blieps.

Jezus Christus zoals hij in South Park verschijntNa de bekendmaking van Comedy Central dat het aan JC werkt, een nieuwe serie over Jezus Christus, laait de discussie opnieuw op. Het verhaal plaatst de Zoon van God in een modern New York, waar hij als gewone man door het leven gaat en uit de schaduw van zijn vader wil ontsnappen. Uiteraard heeft JC het moeilijk om zich aan te passen aan de maatschappij, want op tweeduizend jaar is er aardig wat veranderd. Van God hoeft hij geen hulp te verwachten, die heeft het immers veel te druk met het spelen van videogames.

Niet lang na de aankondiging van deze duidelijk onchristelijke serie, liet de Amerikaanse protestgroep CARB (Citizens Against Religious Bigotry) weten dat het deze beslissing van Comedy Central onbegrijpelijk vindt. Moslims worden gespaard, maar christenen moet lijdzaam toekijken hoe hun Verlosser belachelijk wordt gemaakt. Misschien moet de groep gewoon met geweld dreigen om ervoor te zorgen dat de serie niet wordt gemaakt?

Kan je de ene religie met fluwelen handschoenen aanpakken terwijl je de andere door de modder sleurt? Is deze dubbele maatstaf pure discriminatie of gewoon zelfbescherming?

De ‘Super Best Friends’ uit South Park

De Super Best Friends uit South Park

(Via AnimationMagazine en HollywoodReporter)

Lees ook:South Park-serie gaat door tot in 2013
Lees ook:South Park verlengd tot in 2016
Lees ook:Comedy Central zwicht voor dreigementen
Lees ook:Dinsdagavond op tv: Team America
Lees ook:Zin in een Stewie-kostuum of een Family Guy marathon?

5 reacties op “Comedy Central onder vuur door nieuwe Jezus-serie

  1. Jeroen

    ZUCHT

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sjaak

    Is dit de pilot voor deze serie!?
    http://vimeo.com/4148960

    Ik ben deze pilot een jaar geleden tegen gekomen en kwam er net achter dat hij toch erg veel overeenkomsten heeft met de beschrijving van comedy central’s nieuwe animatie serie…

    related bericht over dit “JC” filmpje op een forum. (de youtube video was destijds nog online en dezelfde als die op nu vimeo staat)
    http://www.lostmarble.com/forum/viewtopic.php?p=78456#78456

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Neen, dat is voor zover ik weet gewoon een briljante kortfilm (die we trouwens eerder al plaatsten: zie vorig bericht). Ondanks de gelijkenissen, is JC iets nieuws en zit het project nog volop in de ontwikkelingsfase. Beelden zijn er dus nog niet.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rex

        voor een kortfilm heeft t wel erg veel weg van een pilot. Alle karakters worden geintroduceert etc.
        En veel gelijkenissen met wat er omschreven word in dit artikel, god die videogames speelt, JC, hoe die zich aanpast aan deze wereld..

        Als het niets met de nieuwe comedy central serie te maken heeft zou ik ze aanklagen als ik eigenaar van dit filmpje was :)

          /   Beantwoorden  / 
  3. DragonMaster

    Gelijk hebben ze. Het is toch gewoon belachelijk dat de ene godsdienst gespaard wordt en de andere niet?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.