Comedy Central en Nickelodeon palmen TMF in

Comedy Central en Nickelodeon palmen TMF in

De een zijn dood, is de ander zijn brood. TMF wordt binnenkort opgedoekt en ruimt plaats voor Comedy Central, Nickelodeon en KinderNet. Meer tijd voor animatie?

TMF maakt plaats voor Nickelodeon en Comedy CentralTMF verdwijnt volgend jaar van de kabel, al betekent dat niet helemaal het einde voor de muziekzender. Die gaat een digitale toekomst tegemoet, al is het nog niet helemaal zeker wat dat inhoudt. Het gat dat TMF nalaat, wordt op verschillende manieren opgevuld door te schuiven met blokken en het uitbreiden van bestaande zenders.

Comedy Central krijgt een pak meer zendtijd. Vanaf 1 januari 2011 vult het de lege plek in van TMF. Uitzendingen beginnen vanaf dan al om 15.00u.

De overige tijd (van 06.00u tot 15.00u) wordt later ingenomen door KinderNet. Dat richt zich op jonge kijkers (tussen de 3 en 8 jaar) met “zowel populaire, hedendaagse series als sterke classics”. Programma’s zullen voornamelijk komen uit het aanbod van Nickelodeon en Studio 100.

Door de verhuis van Comedy Central krijgt Nickelodeon vrij spel op de huidige zender. Vanaf 14 februari 2011 begint de kinderzender de hele dag door uit te zenden. Wat kun je ’s avonds dan verwachten? “Meer van Nickelodeons succesvolle programma’s voor kinderen.” In de latere avonduren introduceert de zender TeenNick, een speciaal programmablok voor tieners: “Een blok met succesvolle live-action programma’s en nieuwe series.”

Het is nog lang niet duidelijk wat er precies wordt uitgezonden. Het zou mooi zijn als er in de nieuwe blokken op de latere uren meer plaats is voor niet-gedubde, volwassen animatieseries, maar dat is voorlopig niet meer dan wishful thinking…

Update:

Het bovenstaande geldt voor Nederland en heeft voor België (voorlopig) geen gevolgen. TMF blijft er analoog uitzenden, maar op termijn is een digitale uitbreiding niet uitgesloten.

(Via Mediacourant en De Morgen)

Lees ook:Bender krijgt een kleine Bastard in Futurama
Lees ook:Animatie op tv zondag: Dudok de Wit en spionnen
Lees ook:Spion Archer krijgt een tweede seizoen
Lees ook:Comedy Central onder vuur door nieuwe Jezus-serie
Lees ook:South Park verlengd tot in 2016

23 reacties op “Comedy Central en Nickelodeon palmen TMF in

  1. Jeffrey

    TMF een van nederlands beste zenders voor jongeren op de kabel.. leeft net zolang al zoals ik leef!
    Ik vind het jammer dat dit zo gaat.. Ook al krijg je nu meer Comedy CEntral.. 60% van die programmas is ook geen mallemoer meer aan..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jordy

    TeenNick met live action series? Boy Meets World, Saved by the bell, kenan en kel, Cousin S? allemaal terug? :D

      /   Beantwoorden  / 
    1. Maarten

      Op nickelodeon zenden ze al saved by the bell uit, ma-vrij om half acht

        /   Beantwoorden  / 
      1. Tünde

        Jaa, ik zag het laatst! Supervet!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Lina

          Jeje..ik hoop dat ze TeenNick ervan maken! :0 Met al die leuke amerikaanse series..hopelijk met ondertiteling! Nu hopen dat Disney XD dat ook gaat doen!!

            /   Beantwoorden  / 
  3. DragonMaster

    Opgeruimd staat netjes. Echte muziek was er op TMF toch maar amper te zien. MTV is nog erger met al die reality… Jersey Shore, really? Doe mij maar extra cartoons dan.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Tünde

    Het zou inderdaad mooi zijn als er meer (nieuwe) animatiefilms op de zenders zouden gaan draaien, maar waarschijnlijk zullen ze alleen maar meer van hetzelfde gaan draaien… We zullen ‘t zien… Stopt TMF al vanaf januari?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Demi

    Oh Yeah!

    Eindelijk 24/7 wat ik ook met KPN kan ontvangen. Disney channel en Disney XD tot 20.00 kan ik niet ontvangen aangezien dat alleen bij ziggo en UPC is. Maar nu eindelijk Nickelodeon 24/7 ook bij KPN!

    GEWELDIG! <33

      /   Beantwoorden  / 
  6. Frits

    Ik haat TMF in hart en nieren. Letterlijk alle muziek die daar langs komt moet ik van kotsen. Eigenlijk heel grappig, je zou denken dat ik niet van moderne muziek hou maar ik geniet vol op van electro. Zoiezo meer cartoons, altijd beter.

      /   Beantwoorden  / 
  7. G

    Enkel Nederland ?

      /   Beantwoorden  / 
  8. Kees

    Ik ben het (bijna) helemaal eens met Frits van 4.11. om 20.44 uur.
    Ik walg van al dat sexgedoe en gedraaid… Waar gaat het helemaal om?

      /   Beantwoorden  / 
  9. Agent-347

    TMF Vlaanderen blijft voorlopig analoog uitzenden.. Of MTV Networks Vlaanderen ook wijzigingen zal doorvoeren binnen hun indeling is momenteel nog onbekend las ik ergens anders, ze waren althans nog bezig ermee.

    Ik hoop zelf echter ook dat dit gevolgen heeft voor het Vlaamse publiek, TMF/MTV als een zender zou ik helemaal niet erg vinden.. Als Nickelodeon maar 24/7 wordt.. TMF digitaliseren zou ook in Vlaanderen een strakke zet zijn.. Sinds meer dan 2 miljoen huishoudens al digitaal hebben..

    Ik ben althans blij voor Nederlandse Nickelodeonfans.. Dat ze kunnen extra lang genieten van Nickelodeon.. En vanaf 2100 weer voor de tieners met iCarly, Kenan & Kel en The Amanda Show.

      /   Beantwoorden  / 
  10. TAZ

    als nickelodeon dat gaat doen gaan ze nog meer op disney channel lijken met hun overdosis aan live action jeugdseries.
    dat ze maar een blokje tekenfilmseries met aktie erin maken oals bakugan, storm hawks, eon kid, speed racer en dat soort dingetjes want bakugan is dus volgend jaar dan niet meer te zien op de kabel tv.
    aan die live action jeugdseries op disney channel is ook helemaal niks aan vindt ik.

      /   Beantwoorden  / 
  11. kenny

    ik heb nog kabel
    tmf weg =(

    verdomme

      /   Beantwoorden  / 
  12. kenny

    of is dit voor nederland?

      /   Beantwoorden  / 
  13. Seppe

    De veranderingen gelden alleen voor de Nederlandse televisiemarkt. Voor België zijn er voorlopig geen gevolgen. Voor alle duidelijkheid heb ik het bericht even geüpdatet.

      /   Beantwoorden  / 
  14. darkhedgehogboy94

    he taz bakugan komt ook op cartoon network

      /   Beantwoorden  / 
  15. peter

    kindernet was er ook toen ik klijn was met de geweldige series als dommel ducktales the resceu rangers en zo voort jammer voor tmf dit hat gewoon een eigenzender moeten worden

      /   Beantwoorden  / 
  16. kenny

    a oef ik dacht al :)

      /   Beantwoorden  / 
  17. marijn

    whoo ik hoop dat op comedy central melcom in the middle op comedycentral weer komt ik ben een vaste kijker vind het een bete jammer wand was nu een programma nog even safe by the bell dan the simsons enzv maar als bij teennick safe by the bell drake and jose kenel and kell victorius enzo komt kijk ik dat zeker dus word dan veel zappen dussen comedycentral en nick

      /   Beantwoorden  / 
  18. Uy

    Dragonball weer uitzenden van afl 1 tm 291 en de films als weekendspecials

      /   Beantwoorden  / 
  19. Ruby

    Fuck nu ook Bakugan weg! Stomme indeling slaat nergens op maar ik kijk het af op youtube weet ik hoe het eindigt, god ik haat dit land kut tmf!

      /   Beantwoorden  / 
  20. TAZ

    dat klopt, tmf toons viel wat betreft kijkcijfers behoorlijk tegen en de laatste maanden daarvan werden van bakugan alleen nog maar herhalingen uitgezonden bovendien gingen ze halverwege seizoen gewoon doodleuk over naar seizoen 2 in plaats van eerst seizoen 1 af te maken.
    toen tmf toen ook nog ontzettend veel zendtijd moest inleveren vanwege de verhuizing van comedy central bleef er geen zendtijd meer over voor tmf toons dus ook voor bakugan niet meer helaas.
    er is alleen nog een grote troost want er gaat van bakugan een animatiefilm verschijnen.
    verder is naar alle waarschijnlijkheid vanaf maandag 4 april tmf helemaal van de kabel verdwenen en is kindernet weer terug van 6.00 tot 15.00 uur.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.