Tv-tip: Paultje en de Draak

Vrijdag wordt de knappe animatiefilm van Nederlandse bodem uitgezonden.

Eén dag na Valentijn, op vrijdag 15 februari 2013, is het Wereldkinderkankerdag; een dag die in het teken staat van alle kinderen die kanker hebben (gehad). Ook de Nederlandse omroep KRO besteedt aandacht aan de ziekte en doet dat – volgens ons – op de best mogelijk manier: met een knappe animatiefilm.

Die dag wordt namelijk Paultje en de Draak vertoond, een tekenfilm van Nederlandse bodem. De prachtige film laat in iets minder dan een half uurtje zien hoe een zieke jongen verandert in een kleine ridder die het opneemt tegen een verschrikkelijke kankerdraak.

Het verhaal is gebaseerd op het echte leven van een tienjarige Paul die tegen kanker streed en de ziekte uiteindelijk ook overwon. De aangrijpende film, die kinderen en hun familie een hart onder de riem steekt en het genezingsproces op een eenvoudige manier verklaart, werd in binnen- en buitenland bekroond. Volkomen terecht, want het resultaat is een muzikaal pareltje. Een film zonder woorden, maar met een mooie mix van visuele humor en ontroering op het juiste moment. Kortom, een aanrader.

De tekenfilm verschijnt zowel op de buis als online: Paultje en de Draak wordt om 13.30u uitgezonden in KRO Kindertijd op Zappelin/Nederland 3, om 18.00u in KRO Kindertijd op Zappelin24 en is ook in HD te bekijken via kro.nl/kindertijd.

Paultje en de Draak is een Nederlandse productie van il Luster en werd gemaakt bij animatiestudio Anikey. Regisseurs Albert ‘t Hooft en Paco Vink werken momenteel aan Trippel Trappel, een avondvullende tekenfilm waarvan we al een tijdje hopen dat ie hetzelfde hoge niveau haalt.

UPDATE: Bekijk de animatiefilm nu online in dit bericht

Lees ook:Paultje en de Draak online!
Lees ook:Paultje en de Draak afgewerkt
Lees ook:Little Quentin: een film noir van eigen bodem
Lees ook:Korte animatiefilm: Little Quentin (18+)
Lees ook:Aardman animeert voor kinderen met kanker

2 reacties op “Tv-tip: Paultje en de Draak

  1. TAZ

    leuke tip

      /   Beantwoorden  / 
  2. DragonMaster

    Ja! Ik ga zeker kijken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.